Как да разглобявате филтрираща система Whirlpool вода върху предната част на Хладилник

Много Whirlpool хладилници включват вода филтрираща система за отделението за вода и лед машина . Този филтър помага за премахване на примеси, които могат да причинят неприятни миризми и лош вкус във водата и леда. Ако запушва филтъра или течове, или ако използвате филтър, цялата къща , можете да разглобите филтриране на вода система Whirlpool в предната част на хладилника , за да се направи ремонт или премахване на системата. Нещата ще трябва
Филипс глава на отвертка
Nut шофьор
Плитък тиган
Клещи

Покажи повече инструкции

1

Изключете хладилник Whirlpool . Затворете клапата , която доставя вода към системата за филтриране. Обикновено Вентилът се намира на стената зад хладилника , или под кухненската мивка . Следвайте пластмасовата тръба за доставки от задната част на хладилника , докато не намерите седло клапан прикрепя към една студена вода линия . Завъртете T - дръжката на часовниковата стрелка клапан с пръстите си , докато тя е здраво.

2

Развийте и свалете двата винта Phillips - главата , притежаващи основната решетка под предната част на хладилника , надолу към пода ниво. Издърпайте скара извън рамката хладилник. Корпусът на филтъра се намира зад решетката , по протежение на долната рамка на хладилника .


3

Използвайте шофьор гайка да премахнете двата винта шестнадесетичен - главата , притежаващи корпуса на филтъра към рамката при отделението на фризера , на нивото на пода . Издърпайте корпуса от рамката и го положи в плитък тиган или кофа . Използвайте клещи, за да развийте гайката свързване на линията за снабдяване на входа на корпуса на филтъра . Оставете водата да се оттича в тигана.

4

Издърпайте хладилника далеч от стената, за да получите достъп до задните компоненти. Разхлабете гайката свързване на линията за вода от филтъра до входа на клапана за водата . Вентилът за вода е пластмасов модул прикован към дясната страна на задната рамка на хладилника . Клапанът има три пластмасови водни линии , свързани към него . Изключете линията, която започва да тече от корпуса на филтъра към вентила .

5

Издърпайте филтър жилищни и водни линии от пространството зад предната решетка , на нивото на пода .

6

Можете да заобиколят воден филтър , за да продължите да използвате разпределителя на вода и лед машина . От задната част на хладилника , извадете захранващия тръбопровод вода, която е свързана към корпуса на вода филтър в предната част на хладилника . Завийте конектора на линията за подаване на вода към отворения порт на клапана в задната част на хладилника .

Как да се промени термопрекъсвачът в Кенмор Elite Сушилня

Термалната предпазител е един от най-простите ремонти да правят на Кенмор сешоар, въпреки че не е ремонт можете да направите без риск. След като сте отворили панела за достъп и се намира на предпазите

Περισσότερα >
Как да спечелим една Raffia Lamp Shade

палмово дърво рафия произвежда палмово клонче - като листа, които изсъхват и Fray тъй като те зрели . Това е материал, използван , за да се направи традиционния полата хула . Ако искате да добавите но

Περισσότερα >