Как да се провери по- Relay събрание Хладилник

Ако чуете щракване , идващи от вашия хладилник на всеки 2 до 4 минути, старт Релето може да бъде повреден . Това реле тонизира компресора по време на стартиране, и веднага след като двигателят е стартиран, той спирания на тока . Ако двигателят не стартира , той генерира топлина и това води до защита от претоварване , за да кликнете и да намали мощността . По-нови хладилници са евтини , твърдотелни релета, които не могат да бъдат тествани в дома си. Въпреки това, ако устройството изглежда овъглено , и дрънкалки , когато го разклаща , че е повреден . От друга страна, можете да пробвате по-възрастните , по-скъпо механични релета с обикновен мултицет . Нещата ще трябва
Изолирани клещи игла носа
Две проводници , снабдени с алигатор клипове
20000 ома тел рана резистор
Две отделни отвертки
мултиметър в
Покажи повече инструкции <Бразилски>
1

Изключете захранващия кабел на хладилника и да се премести на уреда далеч от стената, за да получат достъп до гърба.

2

Намерете компресора вътре в кухината под черните изпарител намотки на задната част на хладилника . Виж за малка черна тръбна устройство, наречено " кондензатор " прикрепен към двигателя с двойка проводници , водещи до прозорец реле монтиран върху страна на компресора. Ако видите един кондензатор , хладилника е снабден с по-възрастния тип механично реле.


3

Освобождаване от отговорност на кондензатор , както е описано в следните две стъпки, за да се избегне получаване на болезнено високо напрежение шок , когато докосват проводниците кондензаторни .

4

Разделете двата пика конекторите от кондензатор с изолирани клещи игла носа . Свързване на два потенциални клиенти , снабдени с щипки в двата края , за жиците , водещи от 20 000 ома тел рана резистор . Прикрепете алигатор клипове на другия край на кабелите , за две отделни отвертки .

5

Задръжте отвертките от изолирани дръжки . Натиснете върховете на двете отвертки срещу всеки отделен терминал на кондензатор без да се позволява отвертките да осъществят контакт помежду си . Поддържайте контакт за 6 до 8 секунди. Премахване на отвертки и изчакайте 30 секунди и замени съветите отверката терминалите кондензатор за още 5 секунди, за да се гарантира, че тя е напълно разредена .

6

надзъртам капака реле кутията на компресора , за да разкрие начало реле и защита от претоварване на двигателя , свързан към два извода на страната на двигателя. Ако началната реле е лъскава черна тръбно устройство , това е един евтин твърдо състояние реле. Извади го , отделят своята хлъзгане на съединител между реле и компресора , и да го замени ; твърдотелни релета са достатъчно евтини . Ако началната релето се навива с дебели медни проводници , това е по-стар , по-скъпо тип. Отиди до следващата стъпка.

7

Хванете страните на старт релето и го издърпайте направо от компресора. Grip реле края на конектора на хлъзгане по между реле и компресора с клещи игла носа , и внимателно се оттегли терминала. Огледайте конектора и терминал за корозия, ако някоя се корозирали , те трябва да бъдат заменени.

8

Задайте мултицет за настройката на X1 ома. Обърнете реле за изключване на вътрешното магнитно ключа . Поставете една от сондите мултиметър в дупката върху бялата пластмасова основа с надпис " S ", а другата сонда в дупката с надпис " M. " Проверете на дисплея мултицет , той трябва да отчита нула ома за да покаже приемственост.
<Бразилски> 9

Оставете пробите на място и да се обърнат на релето към вертикално положение ; ще чуете слаб кликване като магнитен прекъсвач фиксира. Сега мултицет трябва да покаже ома четене на безкрайността .

10

Обърнете реле. Поставете една от сондите в " S" дупката на пластмасова основа и докоснете друга сондата към металната терминала от страна на реле с надпис " L. " За пореден път , на дисплея трябва да показва нула ома. Завъртете дясната страна реле нагоре и повторете ; сега считани ома трябва да е безкрайност .

11

Обърнете релето още веднъж и Поставете една от сондите в " M" дупката на пластмасова основа и докоснете друга сондата към металната терминал на страна на релето с надпис " L. " четенето трябва да бъде нула ома. Завъртете дясната страна реле нагоре и повторете ; четенето трябва да остане на нула ома за да покаже приемственост.

12

Сменете релето , ако не отговаря на изброените по-горе тестове . Ако релето преминава всички тестове , самата компресора може да е изгоряла . Ако случаят е такъв , насрочва се обадите в сервиза и да поиска от техник за диагностика на грешки и извършване на необходимите ремонтни дейности .

Мога ли да стартирам 12 Amp Климатроник на 10 Amp Circuit

? Много електрически уреди - като например мобилни телефони, радиостанции и телевизии - изискват само няколко ампера на електрически ток, за да работят . Поради тази причина , малко хора го дават да с

Περισσότερα >
Как да спечелим еленов рог Lights

еленов рог светлини могат да добавят открит , кабинков като усещане на всеки дом . Ако това е вид на декор , който бихте искали в дома си , помислете за създаване на своя собствена рог полилей . Ако м

Περισσότερα >