Отстраняване на един High Efficiency топлообменник Furnace

Повечето газови печки използват топлообменник за преобразуване на газа в горещия въздух , който е изпратен в дома . Пещи са дадени оценка на енергийната ефективност на базата на съотношението на продукцията на топлина в сравнение с общата енергия, използвана от пещта , която се нарича годишен ефективността на използване на гориво ( AFUE ) оценка . Пещи се считат за висока ефективност , когато устройството има и втори топлообменник и 90 to 97 процент AFUE рейтинг. Отстраняване на пещ с висока ефективност е доста просто да се направи , когато възникнат проблеми . Нещата ще трябва
миене на съдове
Резервен филтър ( ако е необходимо)

Покажи повече инструкции

1

Завъртете главния ключ на захранването в пещта на " On" ако пещта не работи . Уверете се, че газовия вентил е включен в обратна на часовниковата стрелка за движение , но да спре незабавно, ако мирише на газ. Включете пещта обратно към "Off" и да напусне дома. Обадете се на вашия газова компания за помощ.

2

Настройте термостата къща на "Топлофикация ", ако пещта има власт и газ, но не е в експлоатация и да регулирате температурата към по-топло настройка, която е приблизително 5 до 10 градуса по-топла от температурата на околната среда .


3

Отворете панела за достъп и използване на фенерче , за да видите топлообменника вътре в пещта до близо до върха . Свържете се с производителя на пещта или друга услуга, специалист, ако те видя признаци на ръжда , сажди , корозия или течове от всякакъв вид .

4

Намерете решетките за въздух и вентилационните отвори в целия дом , ако жилището не изглежда да се загряване , както се очаква , когато пещта работи. Местят предмети , като килими или мебели , далеч от вентилаторите и се уверете, че вентилационните отвори са в отворено положение .

5

Изключете пещта и отворете панела за контрол на достъпа , за да стигнем до филтъра, ако на отопление е неточна или пещта е шумно . Освободете скобите филтърът се държи на място и изваждайте филтъра на пещта. Почиствайте със сапунена вода и изплакнете добре, ако филтърът е постоянен . Заменете с нов филтър, ако разполагаем . Филтърът се изсушава , ако се почиства , преди да подмените в пещта и сигурна клиповете. Не забравяйте да затворите панела за достъп преди възстановяване на енергия.

6

извършите нулиране , ако пещта се изключва, поради спиране на тока. Преместете термостат на най-ниската настройка и изключване на пещта и след това отворете панела за достъп горелка . Завъртете превключвателя за регулиране на газа, за да "Off " и изчакайте пет минути. Спрете, ако ви мирише на газ след пет минути и да напусне къщата, за да се обадите на вашия газова компания . Завъртете контрола газ към "On" , ако няма газ миризма , затворете вратичката за достъп и възстановяване на захранването на пещта. Настройте термостата на желаната температура .

Как да се свържете Downrod Extensions

Downrod разширения са необходими за по-нисък таван фенове до подходящата височина в една стая, независимо от височината на тавана . Вентилатор, който е около 8-9 метра от пода позволява на въздуха да

Περισσότερα >
Как да се присъедините Две парчета от меламин

Вие сте готови рязане на меламинови плоскости за етажерка за книги , и бихте искали да се присъединят към дъските заедно , без да разкрива грозни винтове и крепежни елементи. Можете да се включите две

Περισσότερα >