Home & Garden >> у дома градина >> Home Appliances >> Други Битова техника >> Content

Как да конвертирате бойлер на Solar Closed Loop

Слънчеви бойлери, или thermosiphons , са пасивни соларни устройства. Това означава, че термосифон ще отопление на вода , без да използва електричество или гориво. Чрез използването на един стар топла вода нагревател за резервоара за съхранение , можете да си спестите време и пари. Изолацията на резервоара също ще помогне на вашия термосифон да функционира по-ефективно. Нещата ще трябва
2 2 - от -6 - сантиметрови дъски , 12 фута
Saw
винтове
отвертка
два 2 -по- 2 - инчови плочи , дълги осемфут < Бразилски> шперплат лист
два листа от 34 - от -90- инчов топлоизолация
34 - от -90- инчов лист от 12 медни габарит
6 7 -футови медни тръби , ¾ - инчов широк <Бразилски > 10 ¾ - инчови медни Т- кръстовища
Работни ръкавици
очила на очите
Почистване парцали
Can на запояване поток
50-50 спойка
MAPP или пропан факел
4 ¾ - инчов медни L- завои
12 ¾ - инчови адаптери мъжки
Пробийте
два 10 -футови пластмасови тръби
ВиК силикон
акрилно стъкло или лист с размери да се поберат на върха на 90 - от -34 - инчов кутия
Epoxy
черна боя MarketBook.bg: Покажи повече инструкции
е. 1

Изрежете 90 - инчов и 34 - инчов борда от всеки 2 -по- 6 с помощта на трион . Завийте тези съвети заедно с винтове и отвертка, за да образуват правоъгълна рамка .

2

Изрежете 90- от -34 - инчов раздел от шперплат с триона. Майната му на една страна на рамката , така че сега имате една кутия.


3

Lay изолацията от стиропор на дъното на кутията. Поставете меден лист надолу в началото на това . Меден лист ще събира и държи топлината .

4

Почистете краищата на четири медни тръби , отвътре и отвън. Почистете краищата на 8 на Т- кръстовища , отвътре и отвън. Сложете си очилата и работни ръкавици . Прилагане поток към единия край на една от тръбите и една от Т - кръстовища и ги съчетаят . Ги нагрява с факлата .

5

Докоснете спойката на ставата след като поток започва да се балон . Извадете факела . Работа спойка в ставата , докато ставата се пълни целия път наоколо .

6

Запойте друг Т- кръстовище до другия край на тръбата. Solder Т- кръстовища до двата края на всички четири тръби , че се почистват .

7

Прикрепете един L - завой до всеки край на останалите две тръби и спойка на място. Използвайте същия метод, както за Т- кръстовища .

8

Свържете един от мъжките адаптери или да свободният край на T - възел на края на някоя от медни тръби с помощта на спойка . Спойка на другия край на този адаптер за друг Т - възел . Насочете този T -кръстовище в посока, обратна на първата.

9

Запойте друг адаптер към противоположния край на този нов T -кръстовище . На противоположния край на този , спойка един на съединенията , свързани с един от другите тръби . Сега имате U -образна форма на медни тръби , с Т -кръстовище на дъното. Прикрепете друг Т- кръстовище с другите краища на тези две тръби по същия начин , за да направи правоъгълна форма.

10

Прикрепете адаптери мъжки към останалите свободните краища на всеки Т- кръстовище на правоъгълника и ги спойка на място. Спойка на Т- кръстовища , свързани с останалите четири тръби с Т- кръстовища .

11

Solder адаптери към свободните краища T -кръстовище . Спойка на L- завои с тях. Вече имате шест медни шини , свързани с колектори на фитинги.

12

Пробийте ¾ - инчов дупка във всяка кратко край на наказателното поле . Поставете краищата на пластмасовите тръби, през тези дупки. Поставете колектор и тръбите в кутията .

13

Поставете пластмасови тръби в отворените Т- кръстовища в средата на колекторите . Ги запечатват с ВиК вид силикон .

14

Поставете свободния край на една от тръбите на монтирането на върха на бойлера . Поставете свободния край в монтирането на дъното на бойлера .

15

Epoxy акрил или стъкло лист към горната част на кутията . Paint на външната част на кутията черно , за да го абсорбира повече топлина .


От:http://bulgarian.98905.com/home-appliances/other-home-appliances/1019054393.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.