Как да свържете Solar Panel да уреди като микровълнова печка

Слънчеви фотоволтаични панели за производство на електричество от слънчева светлина и може да се съхранява тази енергия и да я използват за задвижване на широка гама от домакински уреди и оборудване . Въпреки това, всички слънчеви панели произвеждат постоянен ток (DC ) ток . Домакински уреди , от друга страна, работят на променлив ток ( AC) . Това означава, че електроенергията от слънчеви панели трябва да се превръща в променлив ток с помощта на устройство, наречено един инвертор . Можете също така трябва батерии за съхраняване на електрическа енергия от слънчеви панели , и такса контролер за предпазване на батериите от се натегнат . Нещата ще трябва
Батерии
батерия такса контролер
Inverter
Battery интерконект кабел
меден кабел в
Покажи повече инструкции
Подготовка

1

Вижте ръководството за монтаж , което дойде със слънчевия панел. Имайте предвид максималната мощност напрежение във волтове и максимална мощност ток в ампери . Ако максималното напрежение е между 16 и 19 волта , панелът е предназначено за зареждане на 12 - волтова батерия . Ако панел произвежда между 30 и 40 волта , тя е предназначена за система 24 волта . A фотоволтаична система, предназначена да мощност домакински уреди трябва да са проектирани за 24 волта. Уверете се, че вашата слънчева панел е настроен за 24 волта.

2

Поставете две 12 - волтови батерии и контролер на зареждане на батерията с 24- волтов вътре в къщата в добре проветриво място . Измерете разстоянието във футове от слънчевия панел на батериите. трасиране на линията на свързващите проводници ще последват . Умножете това разстояние от два .


3

Прочетете етикета на гърба на микровълновата . Той ще ви каже колко енергия във ватове микровълновата използва . Ако други домакински уреди трябва да работят по едно и също време , да провери силата на всеки един уред от своя страна и да добавите до общата сума на мощност във ватове , че ще трябва да се осигури от батериите.

4 <стр.> Определя какъв размер инвертор ще се нуждаете. Инверторът ще конвертирате 12 -волтов DC електричество от батериите до 110 -волтов AC електроенергията, която ще захранва уредите . Инвертори са оценени според мощността във ватове , които те предоставят . Като пример, ако общата мощност се изисква от уредите е 1400 вата , а след това изберете 24 -волтов инвертор оценени за непрекъсната работа при не по-малко от 1400 вата. Решете къде ще инсталирате инвертора - обикновено не е твърде далеч от уредите . Измерете разстоянието във футове между контролера на зареждане и инвертора. Умножете това разстояние от два и добавете този номер на крака с дължината на жица , изчислен в стъпка 2 .

5

Купи общата дължина на меден кабел ви изчислява . Това е много важно да се купува правото дебелината или габарит на меден кабел . Проверете какво препоръчва производителя на оборудване и закупуване на този габарит на тел .


Монтаж

6

Свържете отрицателния полюс на батерията първо към положителния полюс на втората батерия с Свързващ кабел на батерията. Ако сте си купили четири 6 - волтови батерии , трябва да ги свържат заедно в серия с помощта на три взаимно свързване на кабели.

7

Mount контролер за зареждане на стена близо до батериите. Нарежете меден проводник на две равни дължини. Свържете слънчев панел за зареждане на контролера следвате инструкциите в ръководството на регулатора . Свържете контролера към батериите. Включете контролера на зареждане и да се провери , че тя работи правилно. Контролерът такса ще покаже на напрежението на батериите.

8

Монтирайте инвертора на стената вътре в къщата в близост до мястото, където искате да работите с микровълнова фурна. Прочетете ръководството за експлоатация, които се появиха с инвертора и свързване на инвертора към терминалите вътре контролер за зареждане , които са отбелязани с " натоварване ". Включете инвертора и да се провери , че тя работи правилно.

9

Дайте батериите на ден, за да се зареди , когато има изобилие от слънце и топлина . Свържете един домакински уреди по време, към инвертора , като се започне с уреда , който взема най-малко количество енергия. Малки уреди трябва да работи добре . Но уреди , които отнемат много енергия , като микровълнова фурна, може да не работят за дълго, преди напрежението на батерията пада и съкращения за зареждане контролера на захранването на инвертора.

Как да се замени кухина Water на Амана SXD25S2E

Ако притежавате Амана SXD25S2E модел рамо до рамо хладилник, имате лед дозатор на лявата врата фризер , че освобождава лед и вода. Пластмасовата част на дозатора , че уловът разлятото или изтичане на

Περισσότερα >
Как да дистрес на Finish

Distressed мебели , тапицерия и шкафове създават непринуден външен вид, който отговаря на различни декор и декориране теми. Закупуването затруднено мебели или дограма често е много по-скъпо , отколкот

Περισσότερα >