Как да си направим готвене газ с биогаз

Биогаз , също така понякога се нарича " възобновяем природен газ", е гориво , създадено от анаеробно разграждане на органични , биоразградими материали , като губи или развалена храна , растителни изрезки , животински тор , месни обрезки и канализация. Процесът на анаеробно разлагане се извършва от естествено срещащи се бактерии , които виреят в среда с ниски нива на кислород (оттук и името " анаеробни " ) , като в долната част на земя изпълва . Тези полезни анаеробни микроби произвеждат метан - базиран газ, който може да се използва за различни цели , включително за отопление и готвене . Въпреки, че това може да не е толкова продуктивни и ефективни, колкото тези, които в по-голям мащаб , можете да направите своя собствена готвене на газ за производство на анаеробно разграждане , прикрепена към горелка , която работи на същите принципи, както и професионално направени биореакторите , използващи този дизайн е създаден от не- организация с нестопанска цел , GreenLearning Канада. Нещата ще трябва
тръби нож
Ножици
Регулируем гаечен ключ
гумени ръкавици
Electric тренировка с ¼ - инчов малко, или тапопробивач
Hot лепило , с лепило пръчки <Бразилски> Електрическа или тиксо
Шкурка (метал файл също ще работи )
Използва 18 литра . прозрачна пластмасова бутилка вода
Large Mylar хелий балон
пластмасова капачка бутилка вода
медни тръби (дълга 40 cm , 6.5 mm , 1/4-inch вътрешен диаметър )
T - конектор за пластмасови тръби ( бодлива , 6 mm или ¼ "дълго ) е. една корк ( заострени , с дължина 23 мм) е. Ясно винил тръби (1.5 м дължина , 4 мм и ¼ - инчов вътрешен диаметър )
2 шип фитинги ( ¼ ; - инчов х ¼ - инчов )
Ball клапан ( 1/4-inch )
6 - 8L животински тор е. Голяма пластмасова фуния
Wooden doweling или стик ( дълъг 30 до 50 см, 2 -3 cm дебелина)
Водни
Бунзен горелки
мачове или искра подпалвач на MarketBook.bg Покажи повече инструкции
Парцели система биогаз Collection

1

Cut вашата 40 cm медна тръба на половина и пясък за определяне на острите ръбове с шкурка .

2

Поставете единия край на тръбата на ръкава на Mylar балон , така че тръбата стърчи около 2 сантиметра в балон камера .


3

След тестване да се уверите, въздухът може да влиза и излиза от балона свободно чрез духане през тръбата , плътно лентата за врата на балона на тръбата , за да се получи херметично затваряне . <Бразилски>
4

Пробийте дупка в центъра на запушалката на корк, депозира няколко капки горещо лепило вътре и около дупката и поставете 1/4-inch T - адаптер от стъблото.

5

Завийте два шип фитинги върху краищата на сферичния кран и ги затегнете с регулируем гаечен ключ.

6

Нарежете два двадесет и пет сантиметра парчета от вашия винил тръба. Прикрепете един до всеки край на бодлива T - адаптер.

7

Прикрепете шип монтирането на сферичния кран от единия край на тръбичката на T - адаптер и към другата , натиснете свободния край на медна тръба балона вътре в тръбата . Го завържете с щедра опаковане на лента.

8

Прикрепете останалата част от вашия винил тръби към свободния край на сферичния кран и го свържете към вашия Bunsen горелка .

<Бразилски> Подготовка и добавяне на горива

9

Използване на широка уста фуния , бавно лъжичка малки количества от оборски тор, в гърлото си 18 литра . пластмаса вода барабан с дървен дюбел пръчка. Това би било добър момент да носите гумени ръкавици .

10

Добавете достатъчно вода, за да напълни барабана почти до върха , оставяйки само на няколко сантиметра под шията.

11

Използвайте дюбела да се смесват смес на вода и тор, за да се освободи въздушни мехурчета.

12

Поставете тапата на вашия T - адаптер настройка в капачката на барабана вода прикрепен към шията на барабана на вода и се уверете, че да пасва плътно . Също така се уверете, че сферичния кран е в затворено положение .

13

Почистете с вода и сапун .


За
Gas Производствени
14 <стр.> Поставете системата на топло място (между 80 градуса по Фаренхайт и 100 градуса по Фаренхайт е идеален ), за да допринесе за ускоряване на храносмилателните процеси на бактериите . На всичко отгоре на радиатора работи, както прави в последователно слънчев прозорец , въпреки че , ако изберете последния, увийте каната в черна пластмаса или строителство хартия, за да инхибира фотосинтезата на водораслите от отглеждането и отнемане от наличните към микробите на производство на горивото .

15

Изчакайте няколко седмици за аеробни бактерии , за да се изчерпят съществуващите кислород в апарата и след това умират , така че анаеробни бактерии, а след това ще започне да просперира и да монополизира гориво биогаз.

16

Внимавайте за балона , за да започне надуване , обикновено след около месец.

17

Отворете сферичния кран , както и клапан на горелката Бунзен . Макар че като приятел нежно стиснете балона , използвайте кибрит или искра подпалвач да запали горелката , и вие трябва да имате малък изгаряне газова печка за готвене.

Висящ над най - Counter Микровълнова

За запазване на площта на щандовете в кухнята , който често може да бъде трудно да се намери в един зает у дома, можете да окачите вашата микровълнова фурна в курортно шкафа над тезгяха. Въз основа на

Περισσότερα >
Как да използваме Mirror като Таблата

Как да използваме Mirror като таблата . Може би вашата спалня липсва определен JE NE ВОИ Quoi , а вие искате да го съживи . Един готин и евтин идея е да се използва като огледало табла . Инструкции

Περισσότερα >