Как да се ремонтира съдомиялни Панта

панти съдомиялни врати често са повредени , когато вратата е прекалено удължен. С течение на времето , постоянна употреба може също да се носят надолу пантите . A панта , която е повредена или износена ще направи вратата трудно да се отваря и затваря . A скърцащ звук може да се наблюдава , когато вратата се премества . Този шум е резултат или на износени панта или други части, свързани с шарнир . Всички въпроси, свързани с пантата могат да бъдат решени с общи инструменти и резервни части. Нещата ще трябва
Електрическа бормашина
Клещи
Spring
Flat - отвертка
Заключване шайба
Панта
Лубрикант на MarketBook.bg Покажи повече инструкции

1

Изключете захранването на съдомиялната машина в прекъсвач панел.

2

Погледнете поставянето на пантата в долния край на вратата . Забележете дали или не ставата е скрит зад страничната плоча на панела за миялна машина или контрол. Развийте винтовете на всяка табела или панел , покриващ пантите . В някои случаи , ще трябва да изтегли цялата съдомиялната машина не на място , премахване на горния панел , kickplate и след това страничните панели с електрическа бормашина или Филипс отвертка, за да получите достъп до пантите .


3 <стр.> Хвани края на пролетта , осигуряването на пантата на вратата на място, с клещи , и я вдигнете от съединителя . Поставям настрана пролетта.

4

Откачете пролетта от вратата с ръка. След това разхлабете винта осигуряване на пантата към страната на съдомиялната машина с Филипс отвертка. Сменете пролетта с нов , ако забележите, че пролетта е спукан или счупен . Ако не е, сверете го настрана за момент и продължи.

5

Забележете, че ставата е позициониран над един болт на страната на съдомиялната машина. Има заключване шайба , която държи шарнира на болта . Клин шайбата безплатно с плоска глава на отвертка .

6

Заменете заключващия шайбата с нова, ако старият не е корозирал . Корозирала миене може да попречи на пантата от функционират правилно .

7

замени цялата панта , ако тя изглежда повреден или износен . С вратата на миялна машина отворена , плъзнете новата панта над болта с пръсти.

8

Спрей метална смазка върху панта куката , който се свързва с пролетта. Мазнините ще се намали триенето между пролетта и пантата , която би могла да намали всякакви скърцащ шум.

9

Закачете стар или нов пролетта на панта куката с ръцете си . След осигуряване на другия край на пружината на съединителя .

10

Повторете процеса, за да се определи или сменете пантата от другата страна на съдомиялната машина .

11

Open и затваряне на вратата, за да се провери, че пантите на съдомиялната машина сега работят правилно .

Как да се болт, Samsung Window Климатик

Инсталиране на Samsung прозорец единица климатик изисква работа с болтове и отвертки . Маркучът за източване трябва да бъде свързан правилно, но устройството трябва да се отвори , преди това да бъде н

Περισσότερα >
Как да монтирам един Drill Press Vise

Монтаж бормашина натиснете менгеме на вашия натиснете тренировка маса ще осигури работата притисната в него . Използвайки натиснете тренировка менгеме е много по-безопасно , отколкото провеждането на

Περισσότερα >