Как да се предпазим Arcing в SMA конектори

SMA, което е съкращение от Subminiature версия конектори А , бяха проектиран и създаден през 1960. Те се използват , за да се присъединят към кабели или устройства , които предават коаксиални радиочестоти . Те имат външен съединител черупка, която съдържа нишки, които винт в резба щепсел . A пинов съединител , обозначаващ мъжките странични винта в женски букса , която получава малка мъжки щифт . SMA конектори имат триене велпапе влача ядки, които могат да се затягат на ръка или с помощта на клещи . Проверка SMA конектори за дъги и дефектни фитинги изисква някои внимателно разглеждане и физически тестове . Нещата ще трябва
Appliance - компонент за употреба услуга
изолирбанд
Клещи
лупа MarketBook.bg: Покажи повече инструкции

1

прочетени вашия компонент или устройство за употреба услуга за препоръчителната данните за ефективността на вашия SMA конектор. Много конектори са оценени за 18 GHz DC, и коаксиален кабел трябва да съвпадат или надвишават тази граница . Някои съединители са предназначени за по-висока производителност , като 26,5 GHz , и трябва да бъдат съпроводени с коаксиален кабел. Така например , устройства, които изходните 26,5 GHz , не трябва да бъдат заплодени с 18 GHz съединители.

2

Изключете уреда , компонент или устройство прикрепено към свързващия кабел . Намерете кабелна връзка SMA , че излизането на вашето устройство , уред или компонент. Месинг или алуминий Съединителят не трябва да се седи срещу или на всяка метална повърхност. Поставете конектора , така че да виси свободно или язди по пода или килима на непроводим материал . Използвайте някои електрически лента за покриване на конектора с няколко тайна, или маршрут жицата далеч от шаси или метална рамка.


3

Изследвай конектор кабел SMA в краищата на точките разклонител . Горещата края е кабела най-близо до работа уреда или източник на енергия компонент , като например усилвател или кабелна TV кутия. Прохладното край на кабела е другата страна , която може да доведе до една антена или говорител. Нито кабел трябва да има никакви видими обрати или вълни в изолацията , където те отдават на съединителя. Ако го направят, това означава, че кабелите не са стационарни , когато завиване на гайките на влача . Това може да доведе до счупване на вътрешните жици или да доведе до прекомерно съпротивление.

4

Хванете края на кабелната неподвижно , докато манипулира конектор влача гайка напред-назад. Първо се опита да затегне влача гайка да се уверете, че седалките. Ако тя се затяга флъш и имате застой или прекомерна игра в конектор ставата , това показва, конците са носени миналото на техните критерии за използването. Ако жилки, метални стружки може да предизвика вътрешно дъга . Ако една празнина съществува , тя може също така да позволи изтичане и искрене навън. Сменете съединителя и в двата края на кабела, ако съществува тази ситуация .

5

Uscrew конектора SMA на ръка или с помощта на клещи. Не забравяйте да подкрепи другия край на кабела с ръката си , за да го пази от усукване . Използвайте лупа , за да разгледа вътрешността на съединителя , която се помещава на мъжкия щифт . Изважда края на щифта с нокът . Тя трябва да бъде стегнат и не се движат. Ако тя се движи или се откача , това означава, че спойка ставата се провали и съединителя трябва да се смени .

6

Изследвайте вътрешността на мъжки и женски конектор база около женския гнездото и мъжкия щифт . Виж за електрическа дъга , която се появява под формата на кафяви или черни ивици от ръба на гнездото или щифт и излъчва навън. Това показва искрене кратко . Интериорният изолиран материал трябва да бъде чиста и блестяща , без разтопено или на мехурчета вид. Заменете всяка такава повреден съединител .

Как да се замени уплътнението Около картер на Frigidaire съдомиялни

Има два основни уплътнения върху Frigidaire съдомиялна : уплътнението на вратата и уплътнението картер . Двете уплътнения са дълги , черни гумени парчета, които граничат с вратата или картер събрание

Περισσότερα >
Antiquing Light Wood

Закупуване на антикварни мебели в магазин може да бъде доста скъпо, но можете да спестите пари, като пребоядисване на съществуващите си мебели с изкуствена античен финиш . Налице е направи-си -сам ант

Περισσότερα >