Как да обслужва Вентилатор на Tempstar Furnace

Tempstar , подразделение на Международния Comfort продукти АД , е компания за производство на уред , който произвежда оборудване за отопление и охлаждане на жилищни и бизнес клиенти. Начало отоплителни решения Tempstar включват широка линия на пещи , всяка с годишна използваемост на гориво ефективност ( AFUE ) класация на 80 процента или по-висока . Тези пещи използват Вентилатор за циркулация на топъл въздух през целия си дом. Редовното обслужване и поддръжка запазва Вентилатор работи най-добрия и дори може да удължи живота на компонента. Нещата ще трябва
Е - изолирана метална отвертка
Vacuum с прикачени файлове
омметър
Регулируем гаечен ключ
Спондж е. Леко течен сапун MarketBook.bg: Покажи повече инструкции

1

прекъснат електрозахранването към Tempstar пещ , докато обслужването на вентилатор вентилатор или други вътрешни компоненти. Извадете съответния предпазител от вашия предпазител кутия или натиснете ключа прекъсвач на "Off ". Изключете газовия вентил на часовниковата стрелка няколко ротации да я затворите .

2

Отстранете горния вратата на низходящ поток пещи , или долната врата в възходящ поток модели , за да получите достъп до отделението на вентилатора . Развийте винтовете осигуряване на подходяща вратичката за достъп с помощта на отвертка ; вида и броя на винтове варира според модела пещ. Дръпнете вратата отделение на вентилатора далеч от предната част на кабинета на пещта и го оставете настрана.


3

Извадете винтовете монтаж монтажа на вентилатора в горната или долната част на отделението на вентилатора , като се използва отвертка. Издърпайте събрание вентилатор към вас ; събранието се плъзга върху релси за по-лесен достъп на услуги.

4

Извадете филтъра на пещта от отделението на вентилатора . Почистете миещи се филтри на пещите и изхвърлете такива за еднократна употреба . За най-добри резултати , почистете или сменете филтъра на вентилатора отделение на всеки два до три месеца .

5

почиствайте вътрешността на отделението за вентилатор с помощта на прахосмукачка с прикачен файл . Направете тази редовна част от вашата поддръжка вентилатор вентилатор за предотвратяване на прах , мъх и друга мръсотия от изграждането вътре в отделението .

6

Завъртете събрание вентилатор на една страна , така че да може да се оцени на мотора на вентилатора . Докоснете моторни кондензатор с върха на добре изолирана метална отвертка, за да го освободи . Задайте омметър за измерване на съпротивлението Rx1 и поставете една сонда на всеки един от терминалите на кондензатор . Замяна на кондензатор , ако не успее да се регистрирате омметър четене . Докоснете сондите Оммери с общите и работят намотки на двигателя , тогава общото и започнете намотки ; на омметър трябва да покаже съпротива четене за всеки тест. Сменете двигателя на вентилатора , ако получите четене на безкрайността както за тест.

7

Отстранете болтовете и шайбите , осигуряващи мотора вентилатор със сглобяването вентилатор с помощта на регулируем гаечен ключ . Повдигнете двигателя извън центъра на събранието на вентилатора и да го отмени

8

Издърпайте Вентилатор на кафезен от събранието на вентилатора . ; може да се наложи да се освободят няколко монтажните винтове или болтове , в зависимост от дизайна на вашия Tempstar пещ. Измийте мръсни Вентилатор във вашата вана или вакуум с прикачен файл мека четка . Избършете всяка лопатка се почиства с гъба , намокрена в топла сапунена вода , ако е необходимо. Позволете Вентилатор остриета кафезен да изсъхне напълно, преди да ги преинсталиране в корпуса на вентилатора монтаж .

Достъп до Drain Plug за Frigidaire Top Mount Хладилник

Когато водата се просмуква или излишък от замръзване се трупат във фризера на върха Frigidaire монтирате хладилник, пробката за източване е вероятно запушена. Това е нещо, което много собственици на ж

Περισσότερα >
Как да се покрие Dresser С Fabric

Покриване скрин може да дойде в много удобен, когато redoing стая или се опитва да направи грозна скрин изглежда по-хубав . Това не е трудно да се направи проект ; това просто отнема малко време . Пок

Περισσότερα >