Как да се грижите за декоративно Ginger Plant

Декоративни gingers , докато са свързани с храна , които обикновено се отглеждат за външния си вид , вместо на техния вкус . Те могат да бъдат много възнаграждаване да расте, както и с някои прости грижи ще продължи да произвежда красиви листа и цветя в продължение на много години . Нещата ще трябва
Rich почвата
хубава саксия с дренажен отвор
Balanced течен тор на MarketBook.bg Покажи повече инструкции
грижи и поддръжка

1

Определя какъв вид джинджифил , което имате, и където расте по естествен път. За да имате здраво растение , най-добре е да се симулират условията на нейните природни gingers habitat.Ornamental могат да бъдат разделени в две основни групи: евъргрийни и не- евъргрийни . Евъргрийни ще цъфтят през цялата година, и могат да се съхраняват на открито през лятото и закрито през зимата. Non- евъргрийни имат период на зимния сън по време на който те трябва да се съхраняват на хладно ( 50 до 60 градуса по Фаренхайт ) и се изсушава до пролетта.

2

Уверете се, че джинджифил има дълбок съд с много дренаж и стая за grow.Ginger , като повечето луковични растения , се нуждае от почва с добър дренаж и задържане на вода . В идеалния случай , трябва да използвате по- богата , почва базирани почва , въпреки че " танцуващите дами " Разнообразието от джинджифил предпочита торфена основа микс.


3

Поставете джинджифил завод в място където ще получите много светлина. Повечето gingers нуждаят от ярка , непряка светлина , за да се цвете ; някои от тях дори предпочитат пълно слънце всички day.A няколко gingers могат да преуспяват в филтрира сянка, но ако вашето растение не цвете , най-вероятно не са го дава достатъчно слънце. Ако внесете джинджифил завод на закрито за зимата , се уверете, че тя все още има много светлина .

4

поливаш джинджифил редовно. Никога не го оставяйте в застояла вода , но държат на почвата постоянно влажна. Единственото изключение от това е вечнозелено джинджифил през зимата, което трябва да се оставя да изсъхне между waterings.If си въздухът е сух , да се замъгли вашето джинджифил дневно. Това ще запази листата зелени и лъскави, и вашето растение -здрави като цяло.

5

оплоди си джинджифил редовно с балансиран течен тор . По време на вегетация , оплоди веднъж месечно ; докато цъфтят , тор на всеки 2 седмици.

Най-добрите въздушни почистващи средства за Дома

може да има повече замърсители на въздуха във вашия дом , отколкото навън . Air , който не е чист може да предизвика неприятни симптоми като главоболие и алергии и други здравословни проблеми. Различн

Περισσότερα >
Как да дистрес на Finish

Distressed мебели , тапицерия и шкафове създават непринуден външен вид, който отговаря на различни декор и декориране теми. Закупуването затруднено мебели или дограма често е много по-скъпо , отколкот

Περισσότερα >