Как мога да инсталирам Nortec овлажнител Tank

? NORTEC овлажнител цистерни се използват за замяна на влагата в помещение или район , който има прекалено сух въздух . Тъй като сух въздух всъщност носи повече микроби , отколкото влажен въздух , овлажнители и помогнат за премахването на замърсители и прахови частици, които могат да раздразнят синусите . Оптималната влажност за здравословна стая е между 30 и 50 процента , и мониторинг на здрави нива на влажност може да се направи с датчик за влажност . Овлажнители са самостоятелни единици , които обикновено се монтират на стената и се обслужват с вода от резервоар за съхранение . Инсталиране на доставка и дренажни линии на Nortec овлажнител танка е най- важната част от инсталация резервоар. Нещата ще трябва
Tape мярка
Marker
1/2-inch медни тръби
1/4-inch медни тръби
7/8-inch медни тръби
Медни стави ( лактите и 90-те години , колкото е необходимо )
медни тръби резачки
Flux
Шкурка
поялник и пистолет в
Покажи повече инструкции

1

Проверете местните кодекси , където можете живея за изискванията за проверка на овлажнител клапан. Някои градове и общини изискват пружинни двойна проверка топка клапани за инсталирани овлажнители за всеки входящ питейна вода на всеки овлажнител . Размер на тези клапи , базирани на в и извън линиите за захранване .

2 овлажнители трябва да се използват в помещения, които са изложени на пряка слънчева светлина , за да се поддържа нивото на влажност.

Plan и изложи само студена линия водоснабдяване. Humidifiers снабдени с топла вода са склонни да се натрупват минерални натрупвания и запушват малък отвор за пълнене клапана бързо. Ако вашият студена вода е прекалено твърда, помислете за добавяне на вода омекотител за продължителен цилиндър живот във вашата Nortec резервоар ; Недостатъкът тук е, че меката вода има тенденция да бъде по- корозивни и по- проводим .


3

Обърнете се към местните закони водопроводни и инсталиране на захранващия тръбопровод в пълно съответствие с всички кодове. Бъдете сигурни, да се монтира на удобно захранваща линия изключване . Използвайте 1/2-inch OD (външен диаметър) мед да в рамките на 48 сантиметра от овлажнителя , намалявайки до 1/4-inch OD мед в последните 48 инча до компресия на овлажнителя е монтаж . Спазвайте местните закони , ако те се различават по размер и мед дължини линия от това, което на този етап дава .

4 Clear , чисти канализацията са от ключово значение за максимално функция овлажнител .

Проверете връзката източване на Nortec овлажнител резервоар. За гладко , направо 7/8-inch OD източване канал без никакви теми в дъното на овлажнителя , редуктор може да се наложи . Потвърдете това с вашите местни действащи правилници и инсталиране на редуктор , ако е необходимо ; То също помага да се предотврати изтичането на тиган и цилиндър архивиране поради запушване .

5

Route връзката източване в дренажна система или локално позволено изход , тъй като овлажнител вода става много горещо. Не маршрут на линията на канализации, където хората могат да влязат в директен контакт с водата овлажнител .

6 Избягване на 90 градусови завои подобрява вероятността никога да не се налага да се справят с сабо .

Дръжте Резервоарът е с дренажни линии възможно най-кратък и да се избегне 90 градусови завои . Angle ги надолу, за да се увеличи водния поток . Използвайте 7/8-inch OD мед или по-голям и не използвайте PVC или друга пластмасова тръба за източване линии.

Сравнение на Honeywell 17000 & 18155

Honeywell пречистватели на въздуха филтър за прах , полени , цигарен дим , спори на мухъл и котка пърхот от домакинство на въздуха. Те почистват въздуха някои вируси и бактерии от въздуха , както и ми

Περισσότερα >
Как да спечелим Мебели Out на Driftwood

Driftwood мебели прави прекрасна допълнение към вашия дом плаж , къща на езерото или еклектичен г & # xE9 ; Кор. Можете да направите разнообразие на мебели от корени , в зависимост от своята форма и р

Περισσότερα >