Как да се диагностицира слаба Климатроник кондензатор

The кондензатор за отоплението и климатичната система на Вашия дом съхранява електрическа енергия , че след това пуска на компресора и вентилаторите . Ако кондензатор във вашата климатична система спира да работи , вашата отоплителна и климатична система ще се провали и вие ще трябва да замени кондензатор. Въпреки вида на кондензатор имате ще зависи от вида на климатика вие притежавате и на колко години системата е , общата продължителност на живота за един кондензатор е осем години. Диагностицирането слаб кондензатор ви позволява да го замени , преди да умре и да се предотврати допълнителното щетите, които биха могли да възникнат в случай че кондензатор късо и накара системата да прегрее . Нещата ще трябва
отвертка

Покажи повече инструкции

1

Включете климатика. Излез навън и застана до компресора. Слушайте за бръмчене , което означава , че вашата кондензатор вече не може да се работи с пълен капацитет.

2

Сравни последните сметките за ток за по-възрастните сметките за ток . Ако забележите повишаване на вашето потребление на енергията все още си навици не са се променили , това може да е знак, че кондензатор е неуспешен . Като кондензатор отслабва , той поставя по-голям акцент върху двигателя , което води до системата да се консумират повече електроенергия , за да функционира .


3

Изключете захранването на климатика. Отвори панел електрически достъп от страна на кондензатора. Разглеждане на кондензатор. В горната и долната част на кондензатор трябва да е плоска . Ако някой е издута , кондензатор е или умиращи или вече мъртъв.

4

Поставете отвертка през терминалите на кондензатор да изпълни всяко съхранявано власт. Дори и ако вашият кондензатор е слаба , тя все още може да се съхранява електричество и да ви шокира , ако не изпълни оставащата мощност в звеното . Закачете мултицет до терминалите на кондензатор . Определете вашата мултицет за " капацитет " и ги накарайте да четене.

5

Откачете трите проводника свързани към горната част на кондензатора . Закачете мултицет до терминалите на кондензатор . Определете вашата мултицет за " капацитет " и ги накарайте да четене.

6

Сравнете капацитет рейтинг, който трябва да се появи на екрана на мултицет в microfarads , с изход microfarad листвана на самия кондензатор. Значителна разлика в microfarads че кондензатор поставя и microfarads , които са изброени на устройството означава проблем .

7

Определете вашата мултицет за " напрежение" ако то не разполага с настройка специално за кондензатори. Тествайте напрежението на кондензатор и сравни напрежението към включената в самия кондензатор. А отслабването кондензатор ще покаже по-ниско напрежение четене от тази, описана на устройството.

Как да експлоатира вентилатор на тавана по време на зимния

Таван фенове по-ниска температура на помещението , като същевременно се спестяват пари за сметки за комунални услуги . През зимата топлият въздух се издига към тавана , което води до увеличаване на по

Περισσότερα >
Deer Антлърс за занаятите

Ако имате елен ловец в семейството, след това закичи с еленови рога е перфектен начин да се възстанови цел нещо, което може да е друг начин са били изхвърлени . Интериорни декоратори отдавна използват

Περισσότερα >