Home & Garden >> у дома градина >> Garden & Lawn >> зеленчукова градина >> Content

Worms на карфиол

Карфиол е хладно - време на културите в същата категория като зеле, броколи и брюкселско зеле . Някои червеи като вредители , които атакуват зеле също да причинят проблеми с карфиол . Тези вредители може да изглежда като червеи , но всички те са всъщност ларвите , или гъсеници , произведени от молци . Няколко възможности за лечение са отворени за да се отърве от завода на вредителя . Зелето Worm

Като възрастен , зеле червея е бяла пеперуда с черни съвети за най-добрите крила и един малък черно петно ​​както на горната и долната част на крилата. Ларвите са светли , кадифе зелено с бледо жълти линии вървят нагоре по стените и дъното на 1 - инчов - дълго червея . Възрастните молци се появяват през май и снасят яйца през цялото лято от долната страна на карфиол или зелеви листа , които се излюпват само за седем дни. Три поколения или повече се генерират по време на едно лято. Червеите ядат назъбени дупки в листата и се движат навътре , към центъра на растението . Главите на цветното зеле са обезцветени , жълт чрез тяхното фекална материя .


Зеле Looper

Молци на зеле Looper са тъмно кафяво с сребристи фигура и осем точки на върха крилата. Те летят само през нощта и снасят яйца в клъстери върху долните и горните части на карфиол листа. Ларвите са 1 - инчови зелени червеи с бели ивици , разположени успоредно на тялото. Червеят има три чифта тънки крака в предната част и три чифта големи крака в гърба с нито в средата , което го кара да се извива гърба си нагоре, като един инч червей , когато тя се движи . Гъсеници не живеят чрез студено време като зеле червеят прави, но те мигрират към топли места и да се върне през пролетта. Гъсеници се проявяват като малки дупки в листата , които не отиват по целия път до върха. Продажба и Наем на молци

Diamondback молци са идентифицирани с три диамант форми в горната част на крилото , когато в състояние на покой . Молците са кафяви с тънки тела и дълги антени . Ларвите са една трета от инча до 1 - инчови зелени червеи , които се движат бързо. Те се сгуша и да падне на листата при допир , но те обикновено се свърже с листото от копринената нишка, която те могат да се катерят . Етапът на ларви отива от десет дни до един месец , така че те правят много щети на реколтата от дъвченето на дупки в листата . По-стари ларви яде дупки в главите на цветното зеле .


Management

Проверете долната страна на листата за яйчни клъстери или за червеи и ги откъсвам , да ги пуснете в кофа на сапунена вода. Използвайте инсектициди върху червеи , докато са млади. BT , или Bacillus Thuringiensis , е биологичен пестициди, което не вреди на птици , пчели и други полезни насекоми . Премахнете прекарани растения през есента за предотвратяване на тези вредители , които понасят студ от скривалището и разплод. Всички три червеи са контролирани от паразитни оси , които снасят яйцата си в ларвите , които яде своя домакин. Други инсектициди , които действат срещу тези вредители са карбарил и malathron , но те ​​също убиват полезните насекоми.


От:http://bulgarian.98905.com/garden-lawn/vegetable-garden/1019050006.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.