Home & Garden >> у дома градина >> Garden & Lawn >> зеленчукова градина >> Content

Как да засадим и грижа за доматените растения в горещи и сухи Климати

Домати ( Lycopersicon Esculentum ) представят най-добре в райони с относително високи температури през цялата година , около 40 сантиметра годишно валежи и над средната влажност - на субтропичен климат . Но това не значи, че не могат да растат домати в топли и сухи райони с няколко отстъпки , като например избора на топлина - толерантни , болест - устойчиви сортове за свеждане до минимум на растенията към стрес . Heat - толерантни сортове включват " Sunripe ", " Golden Dwarf Champion " и " Earliana . " Озеленяване на полето разнообразие , съчетано с защита от слънцето и достатъчно вода , наклонете шансовете в своя полза при отглеждане на домати в горещи и сухи climates.Things You ' ще трябва
Soil тест рН
Ground селскостопанска варовик или елементарна сяра (по желание ) излъчване за разпръскване (по желание )
Spading вилица или rototiller
Compost
стерилизирано груби речен пясък
вермикулит
торф
бушел кошница
6 - инчови торфени саксии
Разтворим , бавно освобождаване, балансиран тор , като 10-10-10 NPK
Garden мистрия
настърган кора , нарязани листа или кора чипове
Разтворим , NPK 45-0-0 , урея азотни торове
Цилиндрични , 18 - и 24 - инчов - diamter , 3 - до 5 -метровата , телени доматените клетки
Spun - свързани, полипропилен , 40 или 60 на сто сянка кърпа
щипки или телбод MarketBook.bg: Покажи повече инструкции
е. 1

Тествайте рН на почвата в добре източване област, която получи най-малко шестчасов слънце всеки ден , шест месеца до една година преди засаждане на домати. An източно изложение страна на къщата е идеален за горещите , сухи климат за сянката тя осигурява по време на най-горещата част на деня .

2

Разпределете земята селскостопанска варовик или елементарна сяра над зоната за залесяване с за разпръскване предаването да променя рН на почвата до между 6.0 и 6.8 , ако е необходимо. Изменя се почвата с 3 до 4 лири на земята селскостопанска варовик на 100 квадратни метра за повишаване на рН на почвата е песъчлива от една точка ; използвайте 7-8 паунда на земята селскостопанска варовик на 100 квадратни метра за повишаване на рН на глинести почви от 1 точка ; използвате от 8 до 10 паунда на земята селскостопанска варовик за увеличаване на рН на тежка глинеста почва с 1 пункт .


3

Разпределете £ 1 на елементарна сяра на 100 квадратни метра за понижаване на рН на пясъчен почва от 1 точка ; използвате 1 1 /2 до £ 2 на елементарна сяра на 100 квадратни метра за понижаване на рН на глинести почви от 1 рН точка ; използвате 2 паунда на елементарна сяра за намаляване на рН на тежка глинеста почва с 1 точка .

4

Работа варовика или сяра 4-6 инча дълбочина в почвата , с помощта на лопата вилица или rototiller . < Бразилски>
5

Спред £ 50 на компост през всеки 100 квадратни метра на почвата около три месеца преди засаждането на доматите . Работа на компоста в почвата два фута дълбока , с помощта на spading вилица. Водна площ за засаждане на дълбочина дванадесетинча на всеки две седмици , докато не засадят домати .

6

Изсипете 1 галон всеки от стерилизирани груби речен пясък , вермикулит и торф в бушел кошница , за да микса семена -стартови около осем седмици преди последната очаква дата замръзване за вашия район.

7

Навлажнете съставките с достатъчно вода, за да се даде възможност за смесване и ги смесете с ръка , докато добре комбинирани. Напълнете 6 - инчов торф гърне с микс семена старт , докато достигне до 3/4 инча от върха. Подгответе една саксия за всяка доматени растения искате да растат и да използва гърне с дренажен отвор .

8

натиснете пръста си в средата за семена започва на 1 /4 до 1 /2 инча дълбока и място три семена във всяка дупка . Остържете достатъчно семена -стартови средно над семената да ги покрие и се добавя вода , докато се отцежда от котлите .

9

Поставете саксиите на торфените на незасенчен перваза на прозореца , който получава най-малко шест часа слънце всяка дни . Mist средата за отглеждане три или четири пъти всеки ден, за да я държи влажна.

10

завъртите саксиите 180 градуса всеки ден, за да се разпредели равномерно слънчевата светлина . Thin разсад чрез издърпване на две най-слабите от хранителната среда, след като разработи първия си набор от истински листа , оставяйки само най-здравословните един за разсаждане .

11

Водни разсад веднъж седмично, докато отводняване от саксиите , след като сте ги тънки. Смесете 1 чаена лъжичка разтворимо , бавно освобождаване, балансиран тор , като 10-10-10 , с 1/2 литър вода след разсадът достигне 2 инча височина , около две седмици след поникването . Добавяне на тора да си лейка , когато поливате растенията всяка седмица.

12

Поставете растенията навън в зона , защитена от елементите за около една седмица, за да ги втвърди изключва след като почвата достига 60 градуса Fahrenheit .

13

Dig една дупка за всяко растение , равна по размер на торф пота , след като се втвърди разстояние , с помощта на градина мистрия за изпълнение на задачата . Space растенията два фута една от друга в редици на разстояние от 4 до 6 фута един от друг . Поставете саксиите на торф в дупките и да покрие с около 1 /4 до 1/2 сантиметър от околната почва .

14

мулчиране около доматените растения с по 2 сантиметра от настърган кора , настърган листа или дърво чипове , да бъдат пазени 1 или 2 инча от стъблата .

15

Водни растения веднъж седмично до дълбочина от 2 или 3 фута , докато температурата достига 80 градуса по Фаренхайт редовно. Продължи торене с една и съща сума на разреден тор , но само веднъж на всеки две или три седмици, докато цветето и плодовете растения започват да се образуват . Вода на растенията два или три пъти седмично до дълбочина от един или два фута по време на най-горещите седмици на лятото.

16

Хванете се стеблата на растенията след цветята цъфтят и ги блъскат внимателно, за да помогне за опрашване. Поръсете една супена лъжица на разтворим , 45-0-0 , урея азотен тор в 6 -крак - кръг с диаметър около всяко растение , след като формата на първи плодове и вода в 1 инч дълбока .

17

Insert цилиндричен , 18 - и 24 - инчов - diamter , 3 - до 5 -метровата , тел доматен клетка 6 инча дълбоко в почвата около всяко растение . Увийте парче се завъртя - свързани, полипропилен , 40 или 60 на сто сянка кърпа около клетката и я закрепете с щипки към клетката или скобата на краищата на него заедно, за да си я осигурят .

18

Проверете растения редовно за къдрава началото заболяване, което причинява вените на долната страна на листата да се превърне лилаво , листата да се свиват силно и листата да се разработи жълт оттенък . Извадете и изхвърлете растения, които имат къдрава отгоре.

19

Проверете краищата разцъфват на доматите за мазоли , тъмни , хлътнали , жилав области , признаци на цъфтежа край гниене. Мулчиране и поддържане на растенията и напоени предотвратява цъфтежа край гниене.

20

Проверка за отпадане цветове , когато времето се затопля , посочване на спад цъфне разстройство. Blossom резултати на отпадналите от над - торене и поливане лошо . Нарежете гръб на тора от половината и спрей цветовете два пъти по време на най-горещите части на деня с вода под високо налягане от маркуч , ако вашите растения имат капка цвят .

От:http://bulgarian.98905.com/garden-lawn/vegetable-garden/1019006656.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.