Home & Garden >> у дома градина >> Garden & Lawn >> почва >> Content

Как да оплоди Dirt

Тор не е необходимо за всички видове почви , но тя не се подобри здравето на почвата и да увеличи шансовете си за успех в градината , ако се прилага правилно . За оптимална полза, да получи анализ на почвата от местния клон на разширение университет , преди да оплоди вашата почва . Точни препоръки торове се различават значително в зависимост от вашия тип почва. Анализът на почвата осигурява конкретни подробности около нивата на хранителни вещества в почвата си , който ще ви помогне да определите какъв вид тор трябва . В допълнение към торове , използвайте други изменения на почвата , като вар или сяра, за да увеличите или намалите нивото на рН . Нещата ще трябва
Тор
Garden лопата или ротационен лост
Органична материя в
Покажи повече инструкции

1

Подгответе почвата за торене три до четири седмици преди да засадите . Till или оре почвата , за да разхлабите почвените частици . Можете да използвате ротационен лост за големи площи - в противен случай , градина лопата е достатъчна. Копаем 12 - инчов слой на горния почвен слой и го оставете настрана. Изкопайте още 12 сантиметра от почвата в зоната на корените и да го превърне , както и, да бъдат пазени в дупката. Поставете обратно горния почвата.

2

Нанесете половината от препоръчителната сума на неорганични торове преди началото на сезона на растеж . Това позволява достатъчно време за тора да проникне в почвата и да повлияе на нивата на хранителни вещества , а също така намалява риска от изгаряне на растенията , които могат да възникнат , когато големи количества неорганични торове се прилагат наведнъж .


3

Нанесете органични торове , бавно освобождаване три до четири седмици преди засаждане време. Торове Slow освобождаване вземат много по-дълго , за да повлияе на нивата на хранителните вещества и могат да бъдат неефективни, ако те се прилагат твърде близо до засаждане време.

4

Нанесете 2 до 4 кг. на пълна тор за 1000 квадратни метра на година, ако си почвен анализ не показва никаква нужда от специални нужди на торове. Според North Carolina State University Extension , този размер е идеален за обща почва за здравето и растежа на растенията .

5

Нанесете останалата част на тора след като семената са засадени по метода на ивици . Направете две бразди по протежение на страните на реда на засаждане , около 3 сантиметра от зоната на корените . Изкопайте браздите на дълбочина от около 2 до 3 инча и прилага тор при препоръчителните цени. Покрийте браздите с почвата след включване на тора . Този метод гарантира, че корените на растенията не са повредени от тора .

6

Запазване на равнищата на хранителни вещества в почвата , като се прилага смесен тор всяка пролет . Смесени торове осигуряват комбинация от трите основни макронутриенти : азот, фосфор и калий. За оптимално здраве на почвата , да получат нов анализ на почвата всяка година, за да определи най-добрия тор да се използва .


От:http://bulgarian.98905.com/garden-lawn/soil/1019006472.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.