Home & Garden >> у дома градина >> Garden & Lawn >> Вредители , Weeds & Проблеми >> Content

My Sago Palm е Rotting

Sago дланта ( Cycas circinalis или Cycas evoluta ) не е вярно длан, а член на рода Cycas . Тази група от растения , с дългите си листа , е много подобен на външен вид палми. Sago дланта е изключително студено толерантни, отглеждат или частично или пълно слънце , и могат да виреят в контейнери. Но това изисква добре източване на почвата и може да се поддаде на изкорени или стволови гниене , ако това условие не е изпълнено . За най-добри резултати , завод в частична сянка с някои следобед защита от слънцето , за да се предотврати изгаряне на листата . Лечение

Sago дланта е податлива на стволови гниене след като се установи , особено ако се отглеждат върху лошо отводняване на почвата , че получава прекалено много влага. Ако вашият саго дланта започва да гние , нарязани на изгнили част навън. Нека тези области суха и нанесете фунгицид за да се предотврати по-нататъшно разпространение . Намалете поливането график , като се има предвид , че растението може да понася периоди на суша. Ако растението е завършен изгнили , той трябва да бъде изхвърлен , тъй като не е вероятно да се възстанови. Винаги, когато е ранил саго дланта , тя трябва да бъде покрита с обща фунгицид за да се предотврати инфекция.


Soil

То може да бъде необходимо да се засади си саго дланта на място с повече аерирана почва. Преди засаждане , проверете отводняване чрез попълване на дупки с вода и като отбелязва, скоростта, с която да се отцежда . Използвайте в насипно състояние, добре източване на почвата, която е съборена . Мулч с органичен тор , но държат на мулч далеч от ствола на растението, за да се предотврати гниене. Sago палми лесно гният с прекалено много влага в почвата.

От:http://bulgarian.98905.com/garden-lawn/pests-weeds-problems/1019049037.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.