Home & Garden >> у дома градина >> Garden & Lawn >> Засаждане Lawn >> Content

Озеленяване Идеи за Circular Driveway

Озеленяване зони около кръгова алеята могат да бъдат объркващи , когато става дума за избора на растения , фигуриращ къде да ги поставят , и създаване на баланс. Правилно извършва , както център леглото и районите около устройството може да даде на входа поразително и елегантен външен вид. Преди залепване растения в земята , да изготви план , имайки предвид навиците на растенията за растеж , зрели размер , листа и цвят цвете , както и околната среда, които се предлагат, като светлинните условия . Създаване на берма

Добавяне повдигнати берма в областта на централната легло на кръгъл диск не само създава повече лично пространство , но също така дава на района миг височина . Създаване на могила дори три фут по-висок в центъра, позволява неголяма дървета като Plumeria , мулти - магистрални палми, или цъфтящи Dogwoods способността да се открояват и да бъде център на вниманието . Използвайки цъфтящите евъргрийни дава района целогодишно цвят.

Създаване баланс на берма от залитал по-малки храсти и groundcovers цяла него. Засадете си високите храсти в горната част, като завършва надолу с по-кратки растения , засадени около долната част . Това ще даде на берма естествен поток и не привлече вниманието далеч от централните образец. Използване на растителни видове, които цвете в различни периоди през годината за целогодишно показване на цвят.


Boulders & Големи Rocks

Един прост начин да се даде на централната част височина и стил е с помощта на големи камъни или скали , поставени в центъра на леглото . Odd- номерирани групи обикновено са по- привлекателни за окото , отколкото дори . Използването на три големи скали стратегически разположени заедно в центъра ще привлече вниманието и да даде балансирано поглед. По-малките скали подредени около долните части ще даде на площ дори повече характер .

При засаждане , попълнете открити площи между скалите с почва. След това можете да поставите растенията с плаващ характер, като лед растение, синьо замаян или петунии в тези области, за да пътека надолу страни на Рок добавяне на цвят и текстура. Помислете за очертаване на външния ръб по протежение на кръгъл диск с ниска поддръжка вечнозелени листа, като например декоративни треви като lirope или Modo трева . Обградете скалите с по-кратки растения, които няма да растат прекалено висок, ги непреодолими . Продажба и Наем Trees

се използват растения , които са по-къси , отколкото на образец на дървото , така че те не го преодолявам .

Използването дървета в двете център легло кръговата алея , както и от двете външни страни на устройството , създава един миг равновесие , както и добавяне на личния живот . Обмисли използването на същите или подобни видове в трите области . Например , ако се използва палмово кралица в централната леглото , използвайте още две кралица дланите на страничните легла или една подобна по вид и размер , като коледна длан. Това позволява по- хармоничен и балансиран външен вид, като не искате двете странични дърветата непреодолими на една засадени в центъра на леглото.

Завършване на леглото чрез смесване на малки храсти , декоративни треви, цъфтящи многогодишни и едногодишни целия него. Винаги засадят своите най-високите растения в посока към центъра , изтъняваща до най-късите растенията най-близо до алеята. Използвайте растение от центъра леглото в двете странични леглата , за да създадете повече баланс. Например , ако използвате златен Lantana в центъра на леглото , добавете малко в два странични легла. Тя ще даде на района около кръгъл диск по-драматичен и балансиран вид.


От:http://bulgarian.98905.com/garden-lawn/lawn-planting/1019047222.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.