Home & Garden >> у дома градина >> Garden & Lawn >> Орнаменти за косене на трева >> Content

Как да направите своя собствена Waterfall Filter

A водопад е едно чудесно допълнение към всяка градина или езеро , но ефектът може да бъде разрушен от мръсен , облачно, или водорасли - задави вода. Засаждане на растенията към вода функция е чудесен начин да се осигури естествена филтрация. Също така се изгради един прост биологичен филтър от домакински материали. Нещата ще трябва
Plastic туба или вана ( с капак)
Waterfall помпа и тръби или PVC
Soft филтър медии
Твърди филтърни медии
Waterproof уплътнител на MarketBook.bg Покажи повече Инструкции

1

Нарежете 1-3 дупки в горната част на едната страна на една кофа , хамбар , или туба . Това е за вашите приток тръби или тръби - колкото повече точки на контакт между водата и филтърната среда , толкова по-добре . Дупките трябва да се режат точно да пасне на тръбите или тръби.

2

Нарежете една тръба с размер дупка на дъното , противоположната страна на контейнера. Това е за твое отлив тръба или тръба . Идеята е , че водата се процежда надолу върху медиите филтър , получава достатъчно въздух за насищане с кислород по протежение на пътя , и обратно през дъното на контейнера , а след това излезе на водопада.


3 < стр. > Напълнете контейнера приблизително 2/3 пълна с " твърди медии. " Това може да бъде произволен брой на нетоксични , неразградими скалисти обекти с много повърхностна площ за нитрифициращите бактерии да се развиват . Тези бактерии са това, което се съборят прах и отломки. Това ще отнеме няколко седмици, за бактериите , за да растат . Няколко възможни решения за твърди носители са лава рок, маши за коса, парчета гъба , стоманена вълна подложки ( без сапун ), или пластмасови вложки за стелажи кубчета. Налице е продукт, произведен за аквариумна търговия , наречена " Био - Balls " , която служи на същата цел.

4

Поставете един слой от " мек медии " в горната част на контейнера , което е мястото, където вода е първата изпомпва в кофата за боклук . " Филтър за зъби " продаден за fishtanks работи добре , или , за по-евтин вариант , купуват полиестерни листове продават в търговски и занаятчийски дюкяни за пълнене юргани и кукли .

5

Затворете капака и запечатай си или тръби в място, така че контейнерът е теч - свободен като вода минава през него.

6

Изплакнете филтъра медии често , като се използва вода от водопад. Чешмяната вода ще убие нитрифициращите бактерии във вашия филтър , който разгражда отломки. Когато медиите носят далеч и трябва да бъдат заменени , не заместват всички наведнъж .


От:http://bulgarian.98905.com/garden-lawn/lawn-ornaments/1019046665.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.