Home & Garden >> у дома градина >> Garden & Lawn >> Поддръжка за косене на трева >> Content

Как да се изложи на Lawn спринклерна система

Напоителни вашата морава е съществена част от грижи и поддръжка , която осигурява трева остава зелена и буйна целия вегетационен период . Лятна жега обикновено се отразява върху тревата , карайки го да се яви увехнали и кафяво. Вместо ръчно поливане на площта , инсталиране на спринклерна система, която напоява тревната площ равномерно и ефективно, да бъдат пазени хидратирана и здрава. Използвайте системата на пръскачките разумно да се избегне разхищението и прекомерно поливане. Нещата ще трябва
Graph хартия
прах тебешир
манометър Water
Bucket , 1- литрови
Stakes
String
Manifold
Control клапан
Stop и отпадъци клапан
Anti - сифон клапани
лопата
3/4-inch-wide PVC тръби с конектори
шкурка
PVC
разтворител RISER тениски
Utility нож
Спринклерни глави

Покажи повече инструкции

1

Скица оформлението на вашата морава върху милиметрова хартия, така че да се проектира системата на пръскачките съответно . Включи местоположението на сгради и архитектурни елементи , които не се нуждаят от напояване. Mark местата на електропроводи на земята с прах тебешир и ги обърнете внимание на скицата.

2

Определете налягането на водата и потока на разположение на вашия главен водопровод с помощта на манометър . В идеалния случай , трябва 20 до 35 PSI ( паунда на квадратен инч) и от 11 до 13 GPM ( литра на минута) на дебита , за да инсталирате пръскачки . За да се измери скоростта на потока , поставете един галон кофа под лигавника и да определи колко секунди отнема да го запълни. Разделете секунди 60 за изчисляване на капацитета GPM за вашата линия . Резултатите помогне за определяне на размера на веригата всяка спринклерна си .


3

маркират местоположението на спринклерни глави на скицата. Умножете хвърлей разстояние от най- желаните спринклерни глави от 1.4 за изчисляване на разстоянието между тях, така че те се припокриват . С помощта на диаграмата като ръководство , определя броя на пълен кръг, половин кръг и част кръг спринклерни системи , което трябва , които осигуряват еднакво покритие над района.

4

Чукнете в своя главна линия вода във вашата мазе или гараж и инсталирате колектор и контролера към него. Пробийте дупка в зидарията и инсталиране на спирателния вентил и спиране и отпадъци клапа, която да помогне източване на системата за зимата. Също инсталирате анти - сифон клапани на контролните вентили за предотвратяване на замърсена вода от повторно въвеждане на главната линия на предлагането.

5

Планировката линии за системата по тревата с помощта на канап и колове . Изкопайте 4 - до 12 - инчов - дълбоки изкопи над линиите за тръбата , който ще пренася вода на спринклерни глави . Положете тръбите в окопите и да започне създаване на връзки . Разтрийте шкурка върху вътрешните и външните ъгли на всяка тръба за премахване на блясъка , и прилага PVC разтворител , който се свързва тръби заедно. Завъртете тръбите леко така разтворителя се държи .

6

Cut щранг тениски до правилните височини , така че дъждовални дюзи те подкрепят лъжа наравно със земята . Инсталирайте тениски в предварително определени места за спринклерни глави , и приложете ръководителите на тениски .

7

Сменете почвата в окопите за покриване на тръбите. Натъпчете почвата и замени копка или reseed .


От:http://bulgarian.98905.com/garden-lawn/lawn-maintenance/1019044828.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.