Home & Garden >> у дома градина >> Garden & Lawn >> Основи за косене на трева >> Content

Поливането Lawn & Поддръжка

тревни площи изискват редовна поддръжка и грижи , за да останат здрави. Поливане и други културни практики варират от тревни видове. За най-добри резултати , научните изследвания най-добрите тревни видове за вашия климат и тип почва , и винаги се запознаете с конкретните нужди на избраното от вас тревни видове , за да се осигури оптимална грижа за вашата морава . Почва Анализ

Ако е възможно , да получат анализ на почвата от местния клон на разширение университет , преди да засадите вашата морава . Тестът за почвата ще осигурява точно измерване на хранителни вещества в почвата , както и анализ на рН. В Университета на Мисури Удължаване препоръчва получаване на тест на почвата преди полагане на чим , семена или клончета , както и на всеки три години след това , в края на лятото . Ако подозирате, че недостигът на хранителни вещества или са използвали поташ или фосфатни торове, в продължение на няколко години , вие също ще се възползват от анализ на почвата.


Поливането

Въпреки че можете да поливаш тревата ръчно с надземни пръскачки и маркучи , HomeTips.com препоръчва инсталирането на по -земя поливна система за големи тревни площи с постоянни нужди за поливане . Напоителни системи могат да бъдат коригирани, за да се удари в тревата в петна, които се нуждаят от нея най-много и може да бъде ръчна или автоматична . Някои автоматични системи дори идват с влага сензори , които пречат overwatering след дъждовния период. Най-общо казано , напоителни системи осигуряват по-равномерно поливане в сравнение с други методи, когато те са правилно инсталирани и експлоатирани .

От:http://bulgarian.98905.com/garden-lawn/lawn-basics/1019044139.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.