Home & Garden >> у дома градина >> Garden & Lawn >> Херб Garden >> Content

Как да порасна Мента

A родом от Европа , мента е популярно растение с домашните градинари . Той е смел до точката на инвазивност ; мента може лесно да поеме една билка легло . Той също така е по-добре пресни, за разлика от своя близък роднина , мента . Мента има повече чубрица вкус от мента и се използват в готварството и като гарнитура . За да растат мента , следвайте тези стъпки. Инструкции

1

вземе решение за мястото . Тъй като това е много агресивни и склонни към поемане на легло, повечето ветерани градинари растение мента в саксии или контейнери. Намерете ментово , където той ще получи частична сянка . A традиционно място за самолет мента е под една капеща двор кранче .

2

Използвайте добра почва . Мента обича богата, добре дренирана почва . РН стойност от 6.5 до 7.0 е най-добре за отглеждане на мента . Подобрители на почвата , като компост или оборски тор, са добри за мента.


3

Решете между резници или семена. Много градинари имат проблеми посадъчен мента от семена . Mint е лесно да растат от резници . Разсад обикновено са на разположение от разсадник или питат колегите градинар за някои. Засадете те в края на краищата опасност от измръзване е преминал . Мента растения се нуждаят от стаята и ще се разпространят ; космическите им от 36 до 48 инча един от друг . Ако се започне с семена , сеят на закрито от 8 до 10 седмици преди последния слана .

4

Water често. Мента процъфтява в влажна почва , но не над водата . Вода на редовни интервали за най-добри резултати.

5

Harvest когато ментово започва да цъфти . Премахнете до една трета от мента растение, бранша и листата. Останалите растението отново ще расте за по-късна реколта. Използвайте листата веднага ; мента не изсъхне добре .


От:http://bulgarian.98905.com/garden-lawn/herb-garden/1019043581.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.