Home & Garden >> у дома градина >> Garden & Lawn >> Градински инструменти и пособия >> Content

Колко важно е правилното Spark Plug на косачка ?

Всеки газ захранва косачка двигател се нуждае от правилния тип свещи може да работи. Без този ключов елемент , косачката няма да започне и не ще намали нищо. Всеки модел на косачка ще използва специална свещ да отговарят на изискванията на системата за запалване . Ако запалителната свещ се използва в косачката не е правилна, тя може да повреди двигателя. Функция Spark Plug е.

Свещта съдържа върха метален електрод. Този съвет седи около един инч в горивната камера на цилиндъра блока . A високо напрежение олово тел свързва запалителната свещ да модул за запалване на косачката е . Когато модул за запалване изпраща високо напрежение предизвика до жицата , запалителната свещ преобразува електрически заряд в искра с високо напрежение , които дъги целия пропастта на електрода. Тази искра запалва горивото в горивната камера , захранване на буталото и картера .


Защо е важно

Запалителната свещ , следователно, е абсолютно изискване за изгарянето процес, за да дори да започне най-малко. Всеки производител свещ проектира различни запалителни свещи за производство на различен волтаж при зареждане . Тези такси ще се възпламенят горивото в малко по-различни температури. Фирмите косачка произвеждат двигателите им с тези такси в ума. Ако запалителната свещ не е правилен, таксата ще бъде или прекалено висока или прекалено ниска , и процеса на горене ще се влоши .
Наем Опасностите

< стр. > Истинският проблем с използването на различен свещ от препоръката на производителя е разликата между планираното напрежение и действителното напрежение в горивната камера. Ако щепселът разпалва горивото при прекалено висока температура , двигателят ще започне загряване , което в крайна сметка ще навреди на буталото и картера . Освен това, добавя напрежение може да повреди електрическите вериги в някои косачки , което често изисква скъпи ремонти .


Проверка на Plug

Преди да започнете вашата косачка , изключете каучук багажника от запалителната свещ и да се използва дълбоко комплект гаечни ключове за премахване на щепсела. След изваждане на щепсела, идентифицира номерата по неговата керамична част . Тези номера ще разказват на оператора , които включете модел искра косачката изисква . При проверка на щепсела, винаги се отнасят до ръководството за експлоатация на косачката е . Ако не можете да намерите в ръководството , се обърнете към производителя директно за свещите спецификации.


От:http://bulgarian.98905.com/garden-lawn/garden-tools-supplies/1019041987.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.