Home & Garden >> у дома градина >> Garden & Lawn >> Градински Семена >> Content

Как да Thresh & Веялни Пшеница

Всеки градинар може да расте домати. Истинските елит растат пшеница. Представете си колко впечатлен ще бъдат вашите гости , когато ги представя не само с домашно отглеждат домати от тяхно брускета , но домашният хляб под tomato.It е достатъчно лесно да растат и събирането на реколтата на малък участък от пшеница в зеленчуковата градина . Но следващата част - очукване и вее пшеница - не е толкова очевидно. Механични комбайни и съчетават машини правят всичко това в един пас , но в продължение на векове градинари и фермери вършее и пресяват пшеница с ръка. Нещата ще трябва
Две пръчки
String
Electric кутия фен
Две кофи или тави
Broom
Dust пан MarketBook.bg: Покажи повече инструкции
<Бразилски > 1

Проверете, за да видите, ако пшеницата е готова да бъде нарязано и вършее . Когато той е готов , ядките стават твърди и кафяви . Дръжката трябва да бъде кафяв също . Нарежете житото навсякъде по дължината на стъблото със сърп . Положете отрязани стъбла с ушите си , прикрепени върху гладка , твърда повърхност, като автомобилна или бетон вътрешен двор .

2

Направете вършея чрез пробиване на отвор в единия край на две пръчки. Завържете ги заедно с низ , така че една пръчка люлки свободно , когато държите другата пръчка . Използвайте млатило да се удари в купчина от пшенични стебла , докато ушите разбиват и семената на пшеницата започват да падне на дъното на купчината .


3

Вземете сламката , която остава зад и я съхранява за друг вид използване , като мулч. Почистете с метла пшенични ядки , които сега са оставени на гумното . Те ще бъдат смесени с плява .

4

Изсипете ядки пшеница и плявата заедно в една кофа . Включете вентилатора на електрическа кутия. Стоейки пред вентилатора , изсипва житото от кофата в друга кофа или върху тава . Изсипете назад и напред от една кофа до другия пред вентилатора. Вентилаторът ще взриви плявата далеч , и малко по малко , пшеницата ще бъде почистена от плявата .

5

Подсушете старателно житото на слънце или в ниска фурна преди смилане в брашно . < Бразилски>

От:http://bulgarian.98905.com/garden-lawn/garden-seeds/1019003585.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.