Home & Garden >> у дома градина >> Furniture >> Матраци >> Content

Как да се чисти един стар матрак да Дезинфекцирайте за домашен прах и плесен

стари матраци могат да бъдат опасни за вашето здраве по няколко начина. При съхранение, матраци могат да се развият мухъл и плесен и голям брой акари . Дори матраци оставяли седи в една стая, ще се натрупват на акари . Ако сте планиране за използване на стар матрак или ако сегашния си матрак не е била почистена от време на време , има някои съвети, които трябва да следвате, за да го почистите правилно . Нещата ще трябва
Dish или ръка сапун
Water
кърпа
Citrus пръскайте с почистващ препарат , оцет или мек почистващ
содата
Vacuum MarketBook.bg: Покажи повече инструкции < Бразилски>
1

Накиснете кърпа с вода и нанесете ястие /ръка сапун , за да го щедро , а след това търкат засегнатите райони на матрака надолу старателно. Ако матракът е седял неизползван за известно време , това е добра идея да търкам цялата повърхност надолу, за да го дезинфекцирате напълно.

2

Спрей матрака с цитрусов чисти или намокрете кърпа в препарат /вода микс (1/8 чаша препарат за галон на вода) или оцет /вода микс ( 8 чаши оцет за галон на вода) . Даб в засегнатите райони на матрака , и след това да го търкам надолу старателно.


3

Когато сте готови за търкане на матрака , отворете прозореца или да го настроите извън продължение на няколко часа, за да го позволя да изсъхне.

4

Дайте на миризлив области на матрака задълбочено запрашаване в сода за хляб и я оставете да седне , необезпокоявани , за около 8 до 10 часа , след това вземете матрака навън и да се отърся от напълно да се премахне содата .

5

Преместете матрака на слънчево място и го оставя там в продължение на няколко дни ( слънчева веранда с големи прозорци е добра ) . След това е имало поне един ден от всички излагане на слънце (24 часа ) , вакуум на цялата повърхност старателно. Това ще премахне сега изсъхнали мухъл /плесен спори , както и всякакви акари . Следвайте стъпки 1 и 3 или 2 и 3 да завърши санирането на вашия матрак.


От:http://bulgarian.98905.com/furniture/mattresses/1019037046.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.