Home & Garden >> у дома градина >> Furniture >> Всекидневна Мебели >> Content

Glue отстраняване от Мека Мебел

Прочетете бързо, ако четете това и се занимават с прясно лепило петно ​​върху мека мебел - защото времето е от съществено значение. Трябва да се определи веднага какъв вид плат upholsters вашите мебели и какъв тип лепило озовал върху тапицерията . Проверка за етикет на тъканите, по тапицерията да ви води , и отсъства , че системно се процедира и в кратки срокове , но внимателно. Влажна кърпа Премахване

Лепила работят най-добре , когато съвпадат с задачата в ръка по отношение на обвързващи заедно материали. Също така , отстраняване лепила изисква съвпадение си техника и материали от вида на лепило се използва . Голям брой от традиционни и съвременни лепила разчита на естествени материали, които се втвърдяват , тъй като те изсъхне. Така влажна кърпа намокрена със студена - не топли или горещи - вода прилага своевременно може да работи добре, за да се отстранят лепила като бяло лепило , жълто лепило за дърво , тъмно дърво лепило , тип II и тип III лепило за дърво , както и тапицерия лепило и да се скрият лепило. Вие имате един прозорец на пет до 10 минути с тези лепила за първи излича голяма част от лепилото с сгънати хартиени кърпи за ръце и след това леко потупване на разстояние от останалата част с чиста, влажна кърпа.


Ацетон Премахване

Специализирани лепила не отговарят на разтваряне с вода и изисква различен такт. Циано - акрилатен лепило , продаван като Crazy Glue или Super Glue , и епоксидни лепила изискват ацетон за отстраняване от тапицерия. Потенциален успявам да получа : циано - акрилатен създава в 30 до 60 секунди. Ако не можете да хвърлим един бърз замах в този бързо създаване лепило с ацетон на парцал , може да бъде търпеливо - и безплодно - потупвате втвърдения лепилото с памучен тампон, напоен в ацетон dibbed

.

Acetate тапицерия

проблемът с премахването на циано - акрилатен лепило с ацетон е, че вие ​​поемате риска на разтваряне тапицерия направен с ацетат плат в пластмасова маса, отбелязва Опазване Смитсъновия музей Institute . Acetate плат прилича имитация коприна и има лъскав външен вид и хлъзгава текстура , не е вероятно да бъде намерена на ежедневната мебели. Ако не сте сигурни дали вашата плат е ацетат , опитайте някои ацетон на подгъв или на гърба на меката мебел .


Минерални Spirits Премахване

полиуретаново лепило , продаван като Gorilla Glue или PL лепило , могат да бъдат отстранени в рамките на 20 минути, използвайки минерални духове , докато е мокра, отбелязва архитектурен квестор Steve Jordan в " Old House вестник . " като се има предвид , че този вид лепило е още по- трудно да се премахне от циано - акрилатен , предотвратяване на получаване полиуретаново лепило за тапицерия е очевидно най-доброто лекарство . Единствената ви възможност да премахнете полиуретаново лепило от мека мебел е да се използва остър шпакла или единична остриета бръснач внимателно да дразни изсушената лепилото разстояние тапицерията влакна.


От:http://bulgarian.98905.com/furniture/living-room-furniture/1019001946.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.