Home & Garden >> у дома градина >> Building & Remodeling >> Стени >> Content

Предимства и недостатъци на Окачени фасади

A окачена фасада е защитна стена , прикрепен към външната страна на сградата, за да защитите структурата . През средновековието , окачени фасади са едно от най-важните отбранителни структури , използвани в защитата замъци , а днес те служат по- основна защитна цел . Като има предвид , по време на Средновековието, окачени фасади са били предназначени да се предпази от нашественици , днешните окачени фасади са изградени да се предпази от елементите като дъжд и вятър , и да помогне за стабилизирането на структурата . До голяма степен се използва в търговски проекти за изграждане , окачени фасади служат на важна цел , но има и свързаните с тях недостатъци до тях се налага на място. История

През Средновековието , много замъци са построени с помощта на Мот и Бейли дизайн, който се състои от отглеждане, или кула и двор индивидуално заобиколен от защитна стена. Тази защитна стена често се нарича една ограда или стена завеса и тези стени варира от 6 до 20 фута дебелина и са били построени до 45 фута висок . Първоначално построена от дървен материал , окачени фасади в крайна сметка дойдоха да бъдат изградени от камък, който ги прави по-малко податливи на гниене и по-трудно да мащабирате и да проникне .


Съвременните Функции

в съвременната архитектура, окачена фасада обикновено е тънка стена е изработена от стъкло , метал или камък в рамка от алуминий , който е прикрепен към външната структура на сградата. Стена завеса не поемат товара или на покрива или пода на сградата ; тя просто служи да се предпази от въздух и вода и да намали влияние , предизвикано от вятъра и сеизмична активност . Свързан към етажите или колони на сградата , а трансфери окачени хоризонтални натоварвания , предизвикани от вятър и гравитацията, за да се запази структурата стабилна . Продажба и Наем Предимства

Преди стомана и стоманобетон стана общи строителни материали , фасада на сградата обикновено се поддържа натоварването на цялата структура . Едно голямо предимство на днешния завеса стена е, че тя може да бъде изработена от много по-леки материали като стъкло, което дава възможност за филтриране на естествена светлина в сградата. В допълнение към предотвратяване на въздух и влага , да влизат в сградата, окачени фасади също могат да действат като пожар спиране , забавяне или предотвратяване на разпространението на огъня между етажите на сградата .


Недостатъци
<Бразилски >

Един от основните недостатъци на окачени фасади , е необходимостта от редовна поддръжка . С цел да се предпази от влага и вятър , уплътнител трябва да бъде прилаган към периметъра , и това лепило трябва да се сменят на всеки десет години , или така. Друг основен недостатък на окачени фасади е цената и времето, необходимо , за да ги инсталирате. Окачени фасади , използващи системата за пръчка , например, изискват много време, за да се съберат , и тяхното изпълнение зависи от качеството на инсталацията. Елементна окачени фасади се състоят от фабрично сглобени рамки , което намалява времето за инсталиране и разходи, но те ​​поемат по-големи разходи за транспортиране и съхранение .


От:http://bulgarian.98905.com/building-remodeling/walls/1019128084.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.