Home & Garden >> у дома градина >> Building & Remodeling >> Реконструкция Tools & Equipment >> Content

Как да използваме Square оформление

A оформление квадрат е дърводелски инструмент, предназначен да позволи на строителите да марки материали като дърво, метал и желязо, гипсокартон и керамика, с линия . Това, което прави оформление площада - който всъщност е равнобедрен правоъгълен триъгълник - толкова универсален е, че позволява на дърводелеца да маркирате линиите на материала при различни ъгли. Тя се нарича квадратна , тъй като позволява на дърводелец да направи квадратни марка последвано от квадратни съкращения , а не защото има квадратна форма . Прав ъгъл , ъгли 45 градуса , порязвания 135- градусови ... линиите, за да правят почти всеки ъгъл степен рязане могат да бъдат маркирани с оформление квадрат. Инструкции

1

Използвайте площада като пробвам квадрат. Поставете площада на парче материал, и да се мотае на оградата на разстояние от едната страна на материала , дъска за пример. Оградата е устна , която виси на разстояние от площада , перпендикулярна на останалата част от триъгълника на площада . Той действа като стоп или водач. Поставете триъгълника по лицето на борда , челно оградата против страна на дъската , и марки по права линия на 90- градуса по перпендикуляра към стените на борда, от едната страна към другата.

2

Използвайте площада като митра квадрат. Задръжте площада скорост в същото положение държите на площада , за да пробвам квадратен линия. По-скоро , отколкото с помощта на 90 -градусова страна на триъгълник форма на площада , за да се направи перпендикулярна линия, се използва ъгъл страна на 45 градуса , за да се прави диагонален марки повсеместно .


3

Използвайте квадрат като транспортир . Площад оформление има марки на всеки ръб, който посочи ъгли. Започнете, като задната страна на площада на 90 градуса на борда - оградата вменено притиска към страна на дъската . Преместете единия край на оградата далеч от дъската. Краят на борда ще се изправи с маркировките на площада. От тези маркировки , изберете ъгъла искате вашият разрез .

4 Scribe линии

с квадрата . Разпределение площади имат резки обработени в оградата . Тези вдлъбнатини са разположени шахматно всеки 1/4-inch . Ако лежеше лицето на квадрата на борд - оградата притиска отстрани на борда - можете да сложите молив си дърводелец в един от най- notchs и плъзнете на площада надолу по дължината на дъската. Това ще ви даде една линия, минаваща успоредно на лицето на борда 1/4-inch - или каквото и разстояние да изберете - .
Под горната повърхност на борда е. 5

Използвайте площада като трион напътства. Почивай равнината на триона в горната част на площада , острието на триона перпендикулярно на ръба на площада. Натиснете триона и площада надолу по дъската. Съхранявайте оградата срещу обратно страна на дъската , за да се уверете, че вашия трион е рязане по права линия.


От:http://bulgarian.98905.com/building-remodeling/remodeling-tools-equipment/1019126545.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.