Home & Garden >> у дома градина >> Building & Remodeling >> Home Building >> Content

Как да се обезценява навес

Амортизация е бизнес сметка приспадане на данъците върху дохода. A навес , когато се използва за търговска цел, може да се обезцени в зависимост от Internal Revenue Service (IRS ) указания. Ако бараката се използва само за лични нужди , амортизация може да се приема за вашите лични счетоводни записи , но няма да се приспадат от данъците . Освен това, амортизация засяга само капиталовите печалби данъци върху продажбата на актива, когато е разрешено от IRS.Things ви е нужно
Покупка цена
IRS формуляр 4562
Бизнес разходи
Business доход < Бразилски> Процент на време се използва за лична употреба на MarketBook.bg Покажи повече инструкции

1

Печат IRS Form 4562 . Това е формата, която ще попълните и изпратят с вашия данъчна декларация ако се твърди, амортизация като бизнес сметка на данъчната си декларация .

2

Съберете приложими данни. Вие ще трябва на базата на бараката да се обезценява . В основата е цената на бараката плюс всички подобрения , направени в бараката , тъй като тя бе пусната в експлоатация. Освен това, вие ще трябва да знаете датата на бараката бе пуснато в експлоатация като бизнес актив. Ако използвате амортизация за лични записи , използвайте датата бараката е закупен .


3

Определете амортизация полезен живот. Това се определя въз основа на вида на навес , който имате. Ако вашият навес е достатъчно за съхранение на превозно средство, голям и има задвижване на видове , довели до нея, тя се класифицира като гараж за цели амортизация и има полезен живот от 25 години. Ако тя е прикрепена към основата , основата е класифициран като капиталов актив и трябва да се амортизира отделно от бараката . Ако навеса се използва като място за навес и не е постоянна структурна сграда , което означава, че може да се премести , ако е необходимо , след това на полезен живот е 15 години. Ако бараката е постоянна сграда, използвана за отглеждане на бизнеса , че ще бъде полезен живот от 20 години. Полезният живот се основава на целите на бараката , и постоянството . За да се определи най-добрият на полезен живот , се консултирайте Publication 946 или счетоводител.

4

Изчислете своя процент на амортизация на година. Ако имате един типичен градинска барака вероятно определи полезен живот да бъде 15 години. Използвайки метода на праволинейната амортизация , който е най- право напред , вие ще се обезценява 6.67% на базата на бараката всяка година в продължение на 15 години. Ако полезният живот е различен от 15 години , ще намерите тази стойност , като се раздели 100 от полезния живот .

5

Изчислете своя годишен разход за амортизация . Това ще бъде основата , умножена по процента на амортизация вземат всяка година . За навес струва $ 2,000 , което ще намерите годишно амортизационните разходи , като се умножи процентът на 6,67% до 2000 , за да получите $ 133,40 .

6

Попълнете стойностите на Form 4562 . Ако приемате за сметка на вашите данъци върху дохода , които ще използвате стойностите от Form 4562 върху друга част от данъчната си декларация в зависимост от това за сметка е свързан с . Ако това е бизнес сметка се твърди в Schedule C , а за сметка на земеделските стопанства е Schedule F. Консулт данъчен специалист, ако не сте сигурни къде да твърдят, амортизационните разходи .

От:http://bulgarian.98905.com/building-remodeling/home-building/1019123343.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.