Home & Garden >> у дома градина >> Building & Remodeling >> Home Building >> Content

Как да разбера дължината на покривните ферми

ферми са използвани, за да оформят покривите на повечето къщи днес . Те са сглобяеми във фабрики , нарязани на точни размери и закрепени със силни стоманени плочи , наречени клинове . A вързопи може да обхване до 80 фута , в зависимост от вида , но повечето жилищни ферми са в 30 - до 36 -метров обхват. Всички ферми се основават на триъгълници , най-силният геометрична форма , и всички имат общи компоненти : дъно акорд или хоризонтална страни , две ъглови най ребрата струни , които образуват терена или наклона на покрива , и вътрешни скоби наречени платна , които могат да бъдат или вертикално или diagonal.Things ви е нужно
House план
Truss употреба дизайн или маса на MarketBook.bg Покажи повече инструкции

1

Определя ширината или продължителността на покрива, дистанцира от една външна стена към другата , и на терена или ъгъл на наклон , от план за къща . Да вземе решение за лагер точка или място , на което съцветие ще седне на външната стена ; или долната акорд или наклонени Рафтър акорди могат да бъдат точката на лагер, в зависимост от стила на съцветие . Това лагер точка ще помогне да се определи дължината на съцветие .

2

Изберете стил вързопи в зависимост от необходимата отвора и на наклона на покрива . Дължината на долния акорд ще зависи от ширината на отвора и на терен ; по-стръмен терен ще има по-голям допустим максимален период или дължина на долната акорд , защото стръмни покриви хвърлят сняг и лед по-ефективно. Използвайте ръчен дизайн вързопи или маса онлайн период за изчисляване на вида и продължителността на съцветие . A вързопи на 2 - от -4 - инчов дървен материал , например, може да обхване 46 фута на терен от 5 инча в крак със средно натоварване от сняг , но 47 фута на ръст от 7 инча в крак .
<Бразилски >
3

Разберете как вързопи стил или вътрешна укрепваща влияе на дължината . А просто цар мнение вързопи , триъгълник на два Рафтър акорди и дънна акорд с вертикална цар пост в центъра, може да се простира само до 16 метра. Сменете цар поста с две диагонали във формата на W и имате Fink или W вързопи , че може да се простира до 33 фута. A стил Howe , който запазва поста център и разполага с две диагонални платна от всяка страна , може да е с дължина до 36 метра.

4

Комбинирайте триъгълни елементи на основни Финк или Howe ферми за по-дълги участъци . Двойни Финк или Double Howe стилове удвоят броя на вътрешните триъгълни платна да направи ферми , които могат да бъдат от дълго 40 до 60 фута. Triple броя на Fink или Howe триъгълник платна и ще можете да направите с обла дълга до 80 метра, с 12 триъгълни уеб членове.


От:http://bulgarian.98905.com/building-remodeling/home-building/1019122905.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.