Home & Garden >> у дома градина >> Building & Remodeling >> Home Building >> Content

Как да подпомогнат процеса на хидратация на втвърдяване на бетон

бетонни печалби сила по време на процеса на хидратация, химическа реакция между Портланд цимент и вода . Ако съдържанието на вода се изпари микс или замръзва преди хидратация е завършен, бетона ще бъде слаб и е дефектен. Concrete постига 50 процента от пълния си капацитет в рамките на първите няколко дни . Втвърдяване в рамките на този период подпомага процеса на хидратация чрез контролиране на температурата и околната среда , за да задържат влагата . Необходими са защитни мерки за втвърдяване да се забави изпаряването , ако температурата е по-топла от 85 градуса по Целзий и да задържа вода в бетона от замръзване , когато температурата падне под 50 градуса Fahrenheit.Things ви е нужно
пластмасови листове , най-малко 4 Mils дебел , бял, отразяващ
Водоустойчива лента
Sand , дървен материал и тухли, или лента
Hose
Spray прикачен файл с мъгла определяне на MarketBook.bg Покажи повече инструкции

1 < р > Дръжте конкретни форми на това място след проливния wet бетон. Поставете пластмасови листове върху бетона , веднага щом е възможно, но когато тя не ще отбележи финала. Изгладете всички бръчки.

2

върху плоски повърхности и разширяване на листовете от ръбовете в продължение на най -малко два пъти дебелината на плочата , и ги задръжте с пясък , дървен материал или тухли. Алтернативно , обърнат за определяне на листовете по краищата и се запушва с лентата. При вертикални повърхности , увийте членът в листове и запечатване на ръбовете.


3

Дръжте пластмасови листове да бъдат скъсани или повредени. Проверете под чаршафите периодично , че бетона остава влажна. Напръскайте с фина мъгла , ако бетона се изсушаване , и да кандидатства отново обвивката.

4

лекува в продължение на най -малко три дни. Отстранете листата и форми.


От:http://bulgarian.98905.com/building-remodeling/home-building/1019122856.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.