Home & Garden >> у дома градина >> Building & Remodeling >> Камини >> Content

Пелетна камина Vs. Дърво Печки на разходите и Ефективност

пелетни камини и печки с дърва , както изискват от вас да почисти комина , извадете пепел , и ги напълнете с горими материали . Приликите свършват дотук . Пърхут имат малко сложност , и на собствениците прави голямата част от работата в тях работи. Пелетни печки са сложни парчета на машини , които опростяват и автоматизират голяма част от създаването на топлина за дома. Цената на тази автоматизация , обаче , е висока. Разходите за Пелети Vs. Wood

Топчета са създадени от дърво странични продукти като дървени стърготини и дървени стърготини . Те могат да бъдат трудно да се намери и скъпо в някои части на страната . Бъдете сигурни, дървесни пелети са налични във вашия район , преди да разглеждат възможността за инсталиране на пелети печка. Ако е възможно, пелети се продават в £ 40 торби , които струват , през 2010 г., средно $ 5.50 чанта, или $ 275 за тон . Цената на един кабел от дърво , варира в широки граници. Тя може да бъде свободен в силно залесени райони , ако вие сами не ги котлет , или тя може да струва над 300 долара през 2010 г. , на кабел за дърво желателно като секвоя нарязани достатъчно малки да се поберат в една печка на дърва . A кабел е една купчина от дърво 4фут от четири фута от 8 фута високи. Като цяло, един тон пелети излъчва еквивалентната топлината на 1 1/2 кабели от дървен материал .


Разходите за печки

За размера на печката и размера на топлинна енергия, произведена , пелетни камини са по-скъпи , отколкото на дърва от тях , защото на двигателите и сложността на системите. През 2010 г. цените , пелетни камини струват от $ 1500 до над $ 3500 за най-големите , най-сложните системи. Съществуват по-малко скъпи печки , но не могат да работят добре или ще се нуждаят от ремонти често. Печки на дърва са склонни да струва около $ 700 до $ 3000. Разходи за инсталиране на двамата са сходни.

От:http://bulgarian.98905.com/building-remodeling/fireplaces/1019120994.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.