Home & Garden >> у дома градина >> Building & Remodeling >> пътища >> Content

За полагане на бетон

Полагане бетон тротоари, пътища и дворове , които са едновременно здрави и привлекателни изисква внимателна подготовка на повърхността , избор на правилните материали , както и използването на правилните конкретни техники, практики за работа и времето . Се скъпи на материали или като преки пътища в процесора може да доведе до напукан бетон, който е структурно нездрави . Особености

Трайността на бетонни конструкции от всякакъв вид зависи от бетоновата смес с подходящи съотношения на агрегат , Портланд цимент и вода . За възможно най -силен бетон , по-малко вода, трябва да се използва колкото е възможно. В студен климат въздушна увлича смес, съдържаща достатъчно цимент да се излекува до 3000-4000 PSI сила ще допринесе за най- издръжлив тротоар , алея или двор. Конкретен ниска якост може да се използва в умерен климат .


Potential

задълбочена подготовка повърхност осигурява достатъчно дренаж около и надолу от тези на готовия бетон. Преди полагане на бетон , повърхността трябва да бъдат категоризирани , така че да е равен и равномерно уплътнена . Също така, повърхността трябва да се класифицира в един ъгъл , така че водата ще избяга бетонната плоча от съществуващите строителни основи. Повърхността след това е покрит със слой от хлабав чакъл , който позволява на водата да преминава под бетонната плоча . Чакълът е покрита с водоустойчива мембрана , така че бетона няма да абсорбира влагата от почвата.

От:http://bulgarian.98905.com/building-remodeling/driveways/1019118620.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.