Home & Garden >> у дома градина >> Building & Remodeling >> пътища >> Content

Как да се направи голяма бетонна плоча

Бетон осигурява здравина и структурна цялост , когато се формира и се изсипва правилно . Но тъй като площта на увеличенията плоча , така че няма необходимост от допълнителни работници и /или енергийно оборудване , за да се манипулира полутвърда бетона , преди да се втвърдява . В допълнение , времето е от значение , когато се налива бетон. Тъй като температурата се повиши и влажност намалява , бетона се втвърдява по-бързо. Има някои важни насоки, които да наблюдават , ако не планирате да се излее голям slab.Things ви е нужно
ConcreteDimensional lumberCarpentry ръка toolsLaser levelRebarRebar chairsPower screedBull плува (или пердашка ) Силови trowelShovels (по един за всеки работник ) Бетонни дърпа (по един за всеки работник ) 4 или 5 асистенти

Покажи повече инструкции

1

Подгответе района на застиване чрез изравняване на земята и използване на двумерен дървен материал за изграждане на формата , която ще съдържа мокро бетона. A работни познания на дърводелски умения и бетон формация е наложително при наливане всяка голяма плоча.

2

Level върха на двумерен дървен материал , който ще се проведе на бетона , така че вашето плоча ще има лек наклон . Ако сте налива плоча за вътрешна употреба , това не е необходимо . Един открит плоча трябва да има степен на не по-малко от ¼ - инчов на всеки 4 линейни метра. Оценката трябва наклон далеч от фондации или сгради. Например , ако вашата плоча е с ширина 32 фута една страна трябва да бъде най-малко два инча по-ниска от другата страна за подходяща канализация .


3

Снабдете оборудване мощност бетон за голям излее или да изберат да се разделят на по-малки сегменти застиване . Всяка част от конкретна излее става по-трудно , докато добавяте квадратен метър . Това отнема двама работници да замазка плоча 10 -метрова широка , с ръчна замазка . Но когато ширината на плочата достига 20 фута , това е почти невъзможно, защото допълнителната педя води до огромна съпротива от тежкия мокър бетон. Оборудване Мощност бетон е на разположение от строителство под наем магазини.

4

Line дъното на застиване с минимум 1 - инчов на пясък и Поставете един слой от арматура , разположени на 2 -футови центрове в пода на застиване . Повдигнете арматура с арматура столове за да се гарантира , че стоманата армировка ще почиват в средата на бетонна плоча .

5

вашата позиция работници преди бетон камиона пристига. Тъй като вие сте проливния голяма плоча , всеки работник трябва да е готов да изпълнява работата си бързо. Един работник трябва да насочи шофьорът на камиона , докато друг работник контролира бетон улей . Останалата част от работниците ще изравни бетона с лопати и дърпа и тичам замазката власт.

6

Започнете от единия край на плочата и има шофьорът на камиона зареже бетона , докато работникът работи на улея тя се движи назад и напред , за да се разпространи равномерно бетона . Веднага , другите работници ще започнат изравняване на мокрото бетона като камиона и да се премести на улей оператор напред.

7

Започнете замазката власт , веднага след като работниците напредват около 10 фута. Един работник ще работи на пода , бавно се движи напред , следвайки останалите работници надолу плочата. Замазката на мощност обхваща ширината на застиване и тя вибрира повърхността на бетона , насърчаване на по-големи частици , за да се утаи надолу и вода, за да се издигне до върха.

8

Продължете с този метод за целия разстояние от плочата. След като бетона започва да се сгъстява , че е време да плува на повърхността. A бик плувка с разширение е разширяема до около 12 метра. Двама работници могат да плуват на повърхността от двете страни , освен ако плочата е по-голям от 24 фута , в който случай, пердашка е необходимо. При наемане на пердашка ще добави значително за цената на вашия проект.

9

мистрия ръбовете на плочата възможно най-скоро , след като плаващ започва . Ръчни мистрии са достатъчни тук, тъй като работникът може да направи пътя си около ръба на формата . Фина настройка на повърхността на голяма плоча с мощност мистрия , веднага след като можете да поставите голям лист шперплат на върха , без да потъва . Застанал върху шперплат разпространява теглото си върху по-голяма площ , което ви позволява да започнете troweling рано .


От:http://bulgarian.98905.com/building-remodeling/driveways/1019118612.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.